Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
Basme - Petre Ispirescu
8,00 lei
10,00 lei (-20%)

Basme - Petre Ispirescu

Basme - Petre Ispirescu
-20%
Preț: 8,00 lei
10,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 10 Mai. 2021
ISBN: 9789738580725
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 288
Format: 13x20
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Petre Ispirescu a fost un editor, folclorist, povestitor, scriitor şi tipograf român. Este cunoscut mai ales datorită activităţii sale de culegator de basme populare româneşti pe care le-a repovestit cu un har remarcabil. În 1862, Ispirescu a publicat primele şase basme culese de el, în "Ţăranul român", la indemnul lui Nicolae Filimon. Este vorba de basmele "Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără moarte", "Prâslea cel voinic şi merele de aur", "Balaurul cel cu şapte capete", "Fata de împărat şi pescarul" şi "Fiul vânătorului". Ele au fost reunite apoi, împreună cu altele în prima sa culegere de basme astăzi devenită o raritate bibliografica. Această carte cuprinde: "Aleodor împărat", "Greuceanu", "Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte", "Ileana Sîmziana", "Porcul fermecat", "Prâslea cel voinic şi merele de aur", "George cel Viteaz", "Făt-Frumos cel rătăcit", "Fata săracului cea isteaţă", "Cele douăsprezece fete de împarat şi palatul cel fermecat", "Ciobănaşul cel istet sau turloaiele blendei", "Cei trei fraţi împarati", "Cotoşman năzdrăvan", "Ţugulea, fiul uncheaşului şi al matuşei", "Fata de împărat şi fiul văduvei", "Fata moşului cea cuminte", "Iovita", "Făt-Frumos", "Fiul vânătorului", "Sarea în bucate", "Copilul cel istet".

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.103 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.