Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Bessarabiana. Teritoriul dintre Prut si Nistru in cateva ipostaze istorice si reflectii istoriografice - Ion Turcanu

Bessarabiana. Teritoriul dintre Prut si Nistru in cateva ipostaze istorice si reflectii istoriografice - Ion Turcanu
-10%
Preț: 81,00 lei
90,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 13 Apr. 2021
ISBN: 9789975433709
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 344
Format: 17x24
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Textul cartii este alcatuit din citeva grupuri de materiale vizind teme diferite, care pe parcursul anilor au constituit unele din principalele preocupari de cercetare ale autorului. Cea mai mare parte a acestor materiale a fost publicata in anumite momente din trecut in variate editii, altele, scrise si ele la diferite etape, nu au putut, dintr-un motiv sau altul, vedea lumina tiparului. Desi se deosebesc foarte mult unele de altele, aceste grupuri din cite patru materiale (cu exceptia ultimului capitol al cartii, alcatuit dintr-un numar mai mare de recenzii si scurte analize istoriografice) tin de o singura tema: trecutul Basarabiei in momentele sale mai semnificative. Ele sint dispuse in viziune diacronica, fara sa propuna insa o naratiune sintetica, in acelasi timp completa si concisa — nici in ceea ce priveste evolutia istorica de ansamblu a spatiului pruto-nistrean si nici macar a unor perioade aparte. Este vorba de studii speciale, completate uneori cu anumite texte documentare, care iau in dezbatere fenomene sau chestiuni referitoate la acele momente.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.100 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.