Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Biserica si putere politica in Romania. Cronica unor relatii controversate reflectate in presa religioasa (1936-1949) - Gabriela Grigore

Biserica si putere politica in Romania. Cronica unor relatii controversate reflectate in presa religioasa (1936-1949) - Gabriela Grigore
-20%
Preț: 39,20 lei
49,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 20 Apr. 2021
ISBN: 9786065375017
Anul publicării: 2021
Pagini: 448
Format: A5
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

„Stilul lucrarii este unul placut, ingrijit, care reuneste in mod armonios analiza si naratiunea istorica, ceea ce ne determina sa o propunem cu toata increderea cititorului pasionat de istorie ca o lectura interesanta, captivanta, utila si substantiala, mai cu seama in aceasta perioada in care dictonul christic cu care am inceput aceasta prefata, „dati deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului si lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”, redevine de cea mai mare actualitate.”

Silviu Miloiu

***

Biserica si putere politica in Romania. Cronica unor relatii controversate reflectate in presa religioasa (1936-1949) evidentiaza evolutia raporturilor dintre stat si culte in perioada contemporana, pe parcursul mai multor etape in istoria Romaniei, in care relatiile se schimba pe diverse coordonate, in functie de evenimentele care au marcat existenta poporului roman in secolul al XX-lea.

Noutatea abordarii temei o constituie folosirea ca izvor de cercetare istorica, a presei religioase romanesti, si relevarea modului in care relatiile dintre stat si culte au fost reflectate in presa religioasa a vremii. Studiul porneste de la ideea importantei presei, in general, intr-o societate, ca mijloc de informare, educatie si petrecere a timpului liber, precum si ca izvor pentru cercetarea istorica, a carui valoare nu poate fi contestata.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.102 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.