Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Bucataria Ayurvedica - Sunita Gosh, Narayan Mustt

Bucataria Ayurvedica - Sunita Gosh, Narayan Mustt
Preț: 19,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 29 Oct. 2020
ISBN: 9789737800084
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 168
Format: 13x20
Categoria: Sfaturi Practice
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE


Ayurveda este probabil cel mai vechi sistem de nutritie si tratament din lume care a supravietuit pana in zilele noastre. In traditia ayurvedica, medicina si alimentatia merg mana in mana, nefiind niciodata separate. Aceasta carte isi propune sa va asiste la primii pasi pe care ii veti face in lumea Ayurvedei, in general, cat si in bucataria ayurvediea, in mod special. Aici veti gasi atat bazele teoretice ale Ayurvedei, cat modalitati simple si practice folosite in bucatarie, modalitati care va vor ajuta sa va restabiliti sanatatea si echilibrul interior.
In Ayurveda se spune: „Omul este ceea ce mananca.“ Acest lucru este adevarat atat la modul practic cat si la cel abstract - intrucat elementele constitutive ale alimentelor pe care le consumam sunt „caramizile“ propriilor tesuturi si astfel, devin o parte inseparabila a fiintei noastre. Pe de alta parte, amprenta pranica subtila a acestor alimente se transmite si celui care le consuma.
Atat practicantii Ayurvedei cat si yoghinii au vazut in cereale, fructe, legume, seminte, verdeturi si condimente purtatori de seama a unor imense cantitati de prana. Aceste alimente au de asemenea darul de a echilibra organismul atunci cand se afla la nevoie. Dar puterea lor se manifesta doar atunci cand sunt gatite in combinatiile adecvate, cu condimentele necesare pentru fiecare constitutie in parte. Si aici este partea in care bucataria ayurvedica isi reveleaza unicitatea.
De asemenea, retetele ayurvedice sunt mult mai atragatoare prin gustul exotic, aroma, textura si culoarea deosebita. Atunci cand un occidental, crescut in stilul traditional bazat preponderent pe carne trece la vegetarianism, poate observa transformari majore in bine in ceea ce priveste sanatatea. Dar atunci cand descopera retetele ayurvedice, apare un fel de dragoste la prima vedere, caci aceste mancaruri cuceresc prin gustul lor si prin sentimentul de satisfactie pe care il dau.
Nu in ultimul rand, ar trebui mentionat si faptul ca arta prepararii hranei era considerata in India antica una dintre cele 64 de arte pe care o femeie trebuia sa le cunoasca pentru a atinge desavarsirea ei. Chiar daca majoritatea retetelor din aceasta carte sunt indiene, preparatele ayurvedice nu trebuie confundate cu mancarea extrem de picanta din India. De asemenea, amestecurile de plante, cat si proportiile in care se folosesc vor trebui ajustate in functie de tipologia celui care le foloseste (in capitolele cartii vi se va fi explicat pas cu pas, cum anume).
Cartea „Bucatarie ayurvedica“ se doreste a fi mai mult decat o noua carte de bucate - mai degraba un manual de sanatate care, daca se foloseste cu intelepciune, ne poate duce la noi baze de intelegere a medicinii si a placerii de a manca. Avem credinta ca prin paginile cartii „Bucatarie ayurvedica“ veti descoperi o latura pe cat de practica a Ayurvedei, pe atat de delicioasa si incantatoare. „Bucatarie ayurvedica“
Va dorim mult succes si pofta buna!

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.050 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.