Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Caile de atac de retractare in procesul civil - Gabriel Boroi

Caile de atac de retractare in procesul civil - Gabriel Boroi
-5%
Preț: 38,00 lei
40,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 28 Oct. 2020
ISBN: 9786062716240
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 216
Categoria: Carti drept
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Nota redactiei: Lucrarea intitulata Caile de atac de retractare in procesul civil reproduce textul (nemodificat al) tezei de doctorat care a fost elaborata de domnul Gabriel Boroi sub coordonarea domnului Profesor dr. Savelly Zilberstein si sustinuta in anul 1995 la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.
Publicarea in anul 2020 a unei carti scrise in perioada de activitate a Codului de procedura civila din 1985 se face in indeplinirea criteriului C1 „Performanta de fond” prevazut in Ordinul ministrului educatiei nationale si cercetarii stiintifice nr. 6129/2016 – teza de doctorat publicata la o editura din tara cu prestigiu recunoscut in domeniul stiintelor juridice.
Institutia puterii sau autoritatii lucrului judecat a hotararilor pronuntate de instantele judecatoresti si de alte organe cu activitate jurisdictionala are o insemnatate deosebita, existand un interes superior, teoretic si practic, ca hotararea instantei, care a pus capat litigiului dupa dezbateri contradictorii si cu respectarea unei proceduri probatorii menite sa ofere posibilitatea judecatorilor de a stabili in mod corect adevaratele raporturi juridice dintre parti, sa se bucure de prezumtia de adevar. Hotararile judecatoresti sunt insa opere ale omului, ale rationamentelor judecatorilor, astfel incat, din motive obiective sau subiective, nu toate sunt legale si temeinice, de aceea, este firesc ca o hotarare judecatoreasca sa fie susceptibila de exercitiul cailor de atac.
Cartea Caile de atac de retractare in procesul civil prezinta contestatia in anulare si revizuirea – cai de atac de retractare reglementate de Codul de procedura civila roman de la 1865.
Astfel, dupa o scurta privire generala asupra cailor de atac impotriva hotararilor judecatoresti in materie civila, in capitole separate sunt analizate partile, obiectul si motivele contestatiei in anulare, respectiv ale revizuirii, dar si aspecte procedurale, precum instanta competenta, termenul de exercitare, cuprinsul cererii si procedura de judecata, comentariile autorului fiind insotite de numeroase exemple din solutiile instantelor judecatoresti si trimiteri la opinii din literatura de specialitate.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.070 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.