Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Capitalism si democratie in Europa Centrala si de Est - Evaluarea mostenirii regimurilor comuniste (Grzegorz Ekiert)

Capitalism si democratie in Europa Centrala si de Est - Evaluarea mostenirii regimurilor comuniste (Grzegorz Ekiert)
-5%
Preț: 35,10 lei
36,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Expediere estimată: Miercuri, 4 Mar. 2020
ISBN: 9789734612147
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 456
Format: 130x200 mm.

DESCRIERE

Caderea regimurilor comuniste din Europa de Est si sfirsitul celor cinci decenii de Razboi Rece in Europa au fost descrise adeseori drept o revansa a istoriei. Amplele transformari sociale, economice si politice au respins sau remodelat fundamental structurile institutionale mostenite, dovedind ca societatile, asa cum au fost configurate de istorie, de cultura si de pozitia geografica, au rezistat pina la urma eforturilor brutale si insistente de unificare si omogenizare intreprinse de liderii comunisti.
Incluzind eseuri ale mai multor specialisti contemporani in politici comparate si tranzitii democratice, Capitalism si democratie in Europa Centrala si de Est examineaza in ce masura societatile postcomuniste au institutionalizat cu succes politici democratice si economii de piata capitaliste. Analiza „mostenirilor” istorice ale regimului comunist si cea comparativ-istorica a transformarilor politice si economice postcomuniste releva factorii care au determinat rezultatele atit de diferite ale experimentelor democratice regionale initiate de reformatorii postcomunisti.
 
Cuprins:
Timp, spatiu si schimbare institutionala in Europa Centrala si de Est - Spatii postcomuniste: o perspectiva a geografiei politice in explicarea rezultatelor postcomuniste - Mostenirile leniniste si mostenirile socialismului de stat in dezvoltarea constitutionala a Europei Centrale postcomuniste - Politica somajului postcomunist: mostenirile istorice si acceptarea nefireasca a pierderii locului de munca - Mosteniri culturale ale socialismului de stat.
 
Traducere de Horia Tarnovanu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.073 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.