Festivalul cartilor - editia de vara
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Carpatia. Retete romanesti reinterpretate - Irina Georgescu

Carpatia. Retete romanesti reinterpretate - Irina Georgescu
PRP: 149,99 lei (-20%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 119,99 lei
Diferență: 30,00 lei
Disponibilitate: disponibil pentru precomanda - 10.09.2025
ISBN: 9786303554778
Editura:
Anul publicării: 2025
Pagini: 224
Format: 195x245
Categoria: Sfaturi Practice

DESCRIERE

Carpatia ne invita sa redescoperim bucataria unica, indrazneata si delicioasa a Romaniei: un amestec surprinzator si neasteptat al influentelor sale diverse. Un adevarat creuzet cultural, caracterul sau este inradacinat intr-o sumedenie de traditii, de la cele grecesti, turcesti si slave din sud si est, pana la cele austriece, maghiare si saxone, din nord si vest. De la vinete coapte la gratar, bulz si fasole batuta, pana la bors savuros, pilaf aromat, dovlecei umpluti, placinte si deserturi in stil vienez, aceasta carte este o celebrare a unei traditii gastronomice care nu se teme niciodata sa combine gusturile!

Insotita de ilustratii de-ti lasa gura apa, cartea va purta cititorul intr-o calatorie culinara in inima Romaniei, explorandu-i istoria si peisajul prin traditiile si mancarea sa.

IRINA GEORGESCU este o autoare de carti de bucate din Bucuresti stabilita in Marea Britanie, ale carei carti reflecta gastronomia si cultura est-europeana. Eforturile i-au fost rasplatite prin premii internationale, Irina fiind singura romanca din lume care a primit prestigiosul premiu James Beard din Statele Unite, pentru promovarea gastronomiei romanesti in cartea Tava: Eastern European Baking and Desserts from Romania & Beyond (2022). Scrie articole tematice in publicatii internationale, inclusiv National Geographic Traveller, Forbes, The New York Times, The Washington Post, Epicurious, The Guardian, The Independent, si promoveaza totodata bucataria romaneasca la BBC si Channel 4. Carpatia a fost aleasa „Cea mai buna carte internationala de bucate” de catre Guild of Food Writers in Marea Britanie si a primit premiul Silver Feather din partea Academiei Culinare din Germania in 2021. Ultima ei carte publicata este Danube. Recipes and Stories from Eastern Europe (2025).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.