Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Casa Umbrelor, 2 volume - Charles Dickens

Casa Umbrelor, 2 volume - Charles Dickens
-20%
Preț: 35,96 lei
44,95 lei (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 13 Aug. 2020
ISBN: 9789734664689
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 1248
Format: 106x180 mm.
Categoria: Beletristica
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

„E noapte in Lincoln’s Inn... tulbure si agitata vale a umbrelor legii, in care solicitantii nu gasesc decit prea putina lumina... si luminarile groase sint stinse cu degetele prin birouri, iar functionarii coboara tropaind scara subreda de lemn si se imprastie. Clopotul care bate ceasurile noua si-a incetat lugubru-i dangat, jelind fara rost pe nimeni; portile sint inchise si portarul de noapte, un paznic solemn, cu o grozava pofta de a dormi, sta de straja in ghereta.
De la rindurile etajate de scari, ferestrele ca niste lampi incetosate, cum sint ochii Justitiei, un soi de Argus cu privirile impaienjenite, cu cite un buzunar fara fund pentru fiecare ochi si cu cite un ochi deasupra-i, ferestrele acelea clipesc vag spre stele...”
 
Traducere din limba engleza si note de Costache Popa
 
Charles Dickens (1812-1870) este unul dintre cei mai valorosi si mai indragiti scriitori ai epocii victoriene. Presarate cu intrigi intortocheate, personaje pitoresti si descrieri ale societatii timpului, romanele sale lasa mereu asupra cititorilor o amintire de nesters. Viata tumultuoasa a lui Dickens este o sursa nesecata de inspiratie, multe dintre experientele din copilarie si adolescenta regasindu-se in romanele sale: cind Charles abia intrase la scoala, tatal lui a fost arestat din cauza datoriilor si inchis impreuna cu restul familiei la Marshalsea. Fiind cel mai mare dintre copii, Charles a fost trimis sa munceasca la fabrica de crema de ghete Warren, unde a indurat umilinte si privatiuni care l-au marcat pentru totdeauna. Dupa trei ani s-a intors la scoala si, la incheierea studiilor, s-a orientat spre o cariera jurnalistica ce i-a deschis curind portile spre lumea literara. De-a lungul vietii a publicat numeroase romane, nuvele si povestiri, dintre care amintim: Oliver Twist (1839), Nicholas Nickleby (1839), Poveste de Craciun (1843), David Copperfield (1850), Mica Dorrit (1853), Timpuri grele (1854), Poveste despre doua orase (1859) si Marile sperante (1861).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.062 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.