Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Cercetarile arheologice de pe tronsonul Cernavoda-Medgidia al autostrazii A2. Tumulul nr. 3 - Alexandra Comsa

Cercetarile arheologice de pe tronsonul Cernavoda-Medgidia al autostrazii A2. Tumulul nr. 3 - Alexandra Comsa
-10%
Preț: 18,00 lei
20,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2011
Pagini: 180
Categoria: Istorie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Arealul Cernavoda-Medgidia a constituit inca de la inceputurile arheologiei pe meleagurile romanesti un interes pentru unii dintre invatati. Au fost documentate si, in parte, cercetate o serie de situri din Preistorie, Antichitate, Evul Mediu Timpuriu si ulterioare. De altfel, Dobrogea este una din cele mai bogate in vestigii arheologice si istorice provincii romanesti.
De aceea, atentia care s-a dat alegerii viitorului traseu al Autostrazii A2 Cernavoda-Constanta a constituit o prioritate a autoritatilor. Astfel, prima varianta de traseu, propus a urma paralel, intre Cernavoda si Medgidia, pe terasa inalta din dreapta fosta Vale Carasu, actualul Canal Dunare-Marea Neagra, datorita faptului ca ar fi provocat afectarea grava a unor situri arheologice importante, a fost ulterior inlocuit cu un alt proiect. Noul traseu ales, situat in parte la o distanta mai mare de marginea terasei, acolo unde comunitatile umane din vechime isi intemeiasera asezari sau isi durasera fortificatii, chiar daca mai intersecteaza obiective de interes arheologic, nu duce la distrugeri masive.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.054 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.