Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Populatii de origine stepica din perioada de tranzitie si epoca bronzului pe teritoriul Romaniei. O abordare antropologica - Alexandra Comsa

Populatii de origine stepica din perioada de tranzitie si epoca bronzului pe teritoriul Romaniei. O abordare antropologica - Alexandra Comsa
-10%
Preț: 10,80 lei
12,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 9 Apr. 2020
ISBN: 9737925599
Anul publicării: 2005
Pagini: 112
Categoria: Istorie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Conceperea, derularea si finalizarea unui studiu antropologic, care sa oglindeasca cat mai veridic structura populatiilor incluse de arheologi in larga categorie de purtatoare ale mormintelor tumulare cu ocru, se dovedeste un demers dificil. Aceasta se datoreaza nu lipsei de interes pentru cunoasterea lor, ci lacunelor existente in ceea ce priveste informatiile referitoare la necropolele sau mormintele izolate atribuite sau atribuibile acestor populatii. Asa cum se va constata si in continutul lucrarii de fata, exista serii de schelete care au fost studiate dar, au ramas nepublicate din cauze cel mai adesea obiective, pastrandu-se uneori mentiuni si aprecieri referitoare la analizele antropologice efectuate. Astfel, daca perioada Neolitica este bine cunoscuta prin cercetarile antropologice efectuate pe scheletele din cateva sute de morminte, perioada definita de o parte din specialisti ca fiind de tranzitie la Epoca Bronzului ofera o situatie mai putin clara. In acea vreme au avut loc, la veste de Prut, patrunderi de comunitati stepice ale purtatorilor mormintelor tumulare cu ocru. Aceste grupari, insa, nu apartineau unei singure civilizatii, iar miscarile de populatii nu s-au desfasurat intr-un singur moment, ci, s-au succedat in mai multe valuri de intensitate demografica si culturala diferite.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.061 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.