Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Cercetarile sitului arheologic Potarca din rezervatia cultural-naturala Orheiul vechi - Ion Niculita, Sergiu Matveev, Andrei Nicic

Cercetarile sitului arheologic Potarca din rezervatia cultural-naturala Orheiul vechi - Ion Niculita, Sergiu Matveev, Andrei Nicic
-10%
Preț: 67,50 lei
75,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 22 Apr. 2021
ISBN: 9789975335461
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 232
Format: 17x24
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Situl arheologic Potarca asezat in padurea omonima din apropierea com. Trebujeni din rezervatia cultural-naturala „Orheiul Vechi” este unul dintre cele mai bine conservate situri din cele 32 repertoriate in aceasta microzona de exceptie a Republicii Moldova care reprezinta cartea de vizita a turismului national. Intre anii 1996-2001 aici au fost realizate cercetari arheologice de catre expeditia Universitatii de Stat din Moldova, dar rezultatele investigatiilor, in ciuda valorii sale de unicat, au ramas practic necunoscute, atat mediului stiintific de specialitate, cat si tuturor celor interesati de patrimoniul Republicii Moldova. Analiza complexa a investigatiilor de teren s-a materializat in lucrarea monografica Cercetarile sitului arheologic Potarca din rezervatia cultural-naturala Orheiul Vechi.

Prin textul si ilustratia insotitoare lucrarea vine sa completeze o lacuna in istoria spatiului dintre Prut si Nistru, ilustrand rezultatele cercetarilor interdisciplinare: arheologie spatiala, GIS, analiza si sinteza tipologica a vestigiilor arheologice. Drept urmare, se completeaza cunostintele privind populatia care a locuit in regiune pe parcursul mileniului I a. Chr., a relatiilor lor cu lumea invecinata, dar si cu o diversitate a polisurilor Greciei antice si lumii germanice. Lucrarea dovedeste valente arheologice, de patrimoniu cultural, turistice si de istorie locala, care raspund solicitarilor culturale la diverse categorii de persoane cu diverse interese.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.102 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.