Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Clasicii nostri - Vladimir Streinu

Clasicii nostri - Vladimir Streinu
Preț: 27,30 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 4 Noi. 2020
ISBN: 9789731925455
Anul publicării: 2008
Pagini: 280
Format: 11x18
Categoria: Beletristica
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Vladimir Streinu apartine unei valoroase generatii de critici literari care printr-o activitatea sustinuta au stabilit ceea ce ulterior s-a numit canonul literaturii romane. Cunoscuta sub numele de a treia generatie postmaioresciana, din aceasta echipa de tineri literati mai faceau parte Tudor Vianu, Serban Cioculescu, Pompiliu Constantinescu, Perpessicius, G. Calinescu, nume care au dat studii fundamentale ale criticii romanesti. Figura extrem de activa in spatiul cultural romanesc, mai ales in perioada dintre cele doua razboaie, Vladimir Streinu (…) propune criticii sa se elibereze de psihologie si sociologie, pentru ca doar astfel opera de arta isi va etala propriul sistem de norme interpretative. Orice demers critic va fi axat pe surprinderea particularitatilor unui autor, pe,, modul individualist de simtire al autorului”, pe,, sonoritatea lui fundamentala”. Deschis nuantelor gandirii bergsoniene, el este convins de faptul ca orice discurs critic, indiferent de natura lui, nu poate surprinde inefabilul operei de arta; tot ceea ce poate face este sa aproximeze.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.059 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.