Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Clipa si timp - Dragos Grusea

Clipa si timp - Dragos Grusea
Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 29 Oct. 2020
ISBN: 9786065947221
Anul publicării: 2020
Pagini: 336
Categoria: Filosofie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Cu ani in urma, Dragos Grusea imi marturisea ca filosofia i-a distrus viata: l-a rupt de vraja cuvenita varstei si l-a impins in copca dureroasa a gandirii lucide. Culmea e ca mi-o spunea cu aerul unui ins usurat, al carui suflet scapase de o povara ingrata, a carei apasare ameninta sa-i inabuse elanul. Atunci am inteles ca distrugerea de care vorbea fusese de fapt o mare eliberare. Departe de a-l strivi, disciplina conceptelor il scapase de pericolul de a-si irosi viata in agitatii oarbe. Scutit de ameteala unei tinereti sortite a se rata in numele senzatiilor tari, tanarul pasea in empireul abstractiilor inalte, in al caror perimetru avea sa-si cizeleze in chip stralucit gandirea. Astazi, pe deplin format, Dragos Grusea e un fin cunoscator al idealismului german, la eruditia capatata adaugandu-se inlesnirile de limba, deoarece scrie limpede despre distinctii fioros de subtile. In plus, are nas de copoi: simte autorii la care ideologia a sugrumat filosofia, cum la fel simte facatura diletanta cu aparente speculative.
Volumul de fata, avandu-i drept tinta pe Goethe, Kant si Nietzsche, carora Dragos le scoate matele la propriu, pana intr-atat de adanca e analiza pe care le-o face, dovedeste o putere a mintii care il scoate din rindul exegetilor si il asaza in cinul ganditorilor. Dupa cele trei judecati temporale din finalul cartii (de permutare, stra-mutare si transmutare a timpului), nu-mi ramane decat sa astept noua tabla de categorii a eonului in care omenirea e pe cale sa intre. Daca nu o va da Dragos Grusea, nu o va da nimeni la noi. (Sorin Lavric)

Autorul a beneficiat de o bursa de creatie acordata de Uniunea Scriitorilor din Romania.
Publicarea volumului s-a facut cu sprijinul aceleiasi institutii.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.077 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.