Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Cofetaria cu miracole - Christian Escriba, Silvia Tarrago

Cofetaria cu miracole - Christian Escriba, Silvia Tarrago
-12%
Preț: 25,52 lei
29,00 lei (-12%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 16 Apr. 2021
ISBN: 9786067798005
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 280
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Traducere si note de Alexandru M. Calin

O incursiune in istoria si in atmosfera Barcelonei, Cofetaria cu miracole porneste de la povestea adevarata a cofetariei Escriba, un loc emblematic pentru toata Catalunya. O calatorie in universul catalan care acopera aproape un secol, romanul ne face partasi la sarbatori si traditii locale deosebit de pitoresti, precum si la evenimente care au marcat dramatic viata oamenilor, urmarind doua destine, cel al lui Mateu Serra si cel al tinerei Alba. Un tablou plin de culoare al Barcelonei, o feerie care are in centrul sau magia dulciurilor.

Mateu Serra, un orfan razbatator care are sclipirea de a transforma o mica brutarie de cartier intr-o cofetarie moderna, va deveni intemeietorul unei dinastii. Alba, a carei nastere pare sa se afle sub semnul unei stele norocoase, vine pe lume in zorii zilei de Craciun a anului 1926, cand peste Barcelona se asaza o ninsoare miraculoasa. Pasionata de dulciuri si inzestrata cu un talent neobisnuit, manifestat inca din copilarie, Alba nu-si doreste decat sa lucreze la faimoasa cofetarie Escriba, de care intuieste ca este legat drumul ei in viata.

CHRISTIAN ESCRIBÀ THOLONIAT (n. 1962) este reprezentantul celei de-a patra generatii de cofetari barcelonezi care, in 1906, au infiintat ceea ce avea sa devina cofetaria Escribà, astazi parte a patrimoniului cultural si gastronomic al Catalunyei. Si-a inceput ucenicia la 16 ani si s-a perfectionat atat cu mari maestri catalani, cat si francezi. A castigat numeroase medalii de aur si premii internationale si a lucrat la Paris, Viena si Barcelona. A infiintat primul showroom de produse de cofetarie din Europa, e membru al Academie Culinare Franceze, iar Academia Spaniola de Gastronomie i-a acordat titlul de cel mai bun cofetar din Spania. In 2013 a publicat volumul Escribà: El arte de convertir la pastelería en ilusión, urmat de La cocina de Peter Pan, o lucrare adresata copiilor. Aparut in 2019, Cofetaria cu miracole (L'obrador dels prodigis; Humanitas Fiction, 2021) e primul sau roman, pe care-l semneaza impreuna cu scriitoarea Sílvia Tarragó Castrillón.

SÍLVIA TARRAGÓ CASTRILLÓN (n. 1971), poeta, prozatoare si jurnalista, a condus vreme de 14 ani libraria Proa Premià. A debutat in 1998 cu volumul de poezii La vida vençuda, distins cu Premi de Poesia Alella a Maria Oleart. In acelasi an a publicat volumul de versuri Rails escapçats, urmat, in 2007, de Estiu immòbil. In 2001 i-a aparut volumul de povestiri Ciutats de l’Impossible. Cartile sale pentru copii, La veu del roure din 2009, cu care a castigat Premio de Narrativa Juvenil de la Vall d’Uixò, si cele din seria Top Fairies, s-au bucurat de succes. A colaborat cu Albert Calls pentru monografía El Masnou blauverd, aparuta in 2011, iar in 2016 si-a publicat primul roman, Temps de llum, atat in catalana, cat si in spaniola. Impreuna cu Christian Escribà a scris romanul Cofetaria cu miracole, aparut de asemenea simultan in catalana si spaniola.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.108 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.