Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Conferinta nationala. Dreptul muncii: trecut, prezent si perspective - Monica Gheorghe

Conferinta nationala. Dreptul muncii: trecut, prezent si perspective - Monica Gheorghe
-5%
Preț: 33,25 lei
35,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 28 Ian. 2020
ISBN: 9786063904868
Anul publicării: 2019
Pagini: 174
Categoria: Carti drept

DESCRIERE

Cea de a VIII-a editie a Conferintei nationale de dreptul muncii, organizata de Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, s-a desfasurat sub semnul Centenarului Marii Uniri care a reprezentat, in esenta, exercitarea intr-o forma democratica a dreptului la autodeterminare nationala de catre populatia majoritara a Transilvaniei si a conferit unirii acestei provincii cu Romania durabilitate si legitimitate.
Conferinta nationala cu tema „Dreptul muncii: trecut, prezent si perspective” reprezinta conjugarea exigentei unui cadru propice transmiterii, stimularii si confruntarii ideilor creatoare cu recunoasterea contributiei unor personalitati la dezvoltarea dreptului muncii si securitatii sociale, domeniu marcat de profunde transformari determinate de vointa statala si cea a partenerilor sociali.
Colaborarea specialistilor in domeniul muncii si securitatii sociale din mediului universitar, Academia de Stiinte Juridice si Asociatia „Societatea de Dreptul Muncii si Securitate Sociala” reprezinta un for de dezbateri care va permite o consolidare a dreptului muncii ca ramura autonoma a dreptului romanesc si deschide perspectiva promovarii si fundamentarii noilor forme de reglementare a institutiilor juridice specifice acestui domeniu cu ample conotatii in spatiul economic si social.
Mediul universitar reprezentat de cadrele didactice pasionate de aceasta ramura de drept genereaza o continua aprofundare a dreptului muncii si securitatii sociale prin prisma modificarilor de viziune a relatiei de munca, individuala si colectiva, la nivel international, european si national care determina a permanenta reasezare a acesteia pe noi coordonate, dar menita sa ocroteasca cea mai importanta valoare a societatii OMUL.
Asociatia „Societatea de Dreptul Muncii si Securitate Sociala” reuneste teoreticieni si practicieni de marca din domeniul dreptului muncii care isi propun sa contribuie la elaborarea de propuneri de lege ferenda pentru modificarea, completarea legislatiei muncii si securitatii sociale, la organizarea de campanii de informare a publicului asupra actelor normative elaborate in domeniul relatiilor de munca si securitatii sociale pentru intelegerea necesitatii respectarii si aplicarii acestora, pavaza a unei organizari stabile a societatii romanesti.
Prof. univ. dr. Ion Traian Stefanescu si prof. univ. dr. Alexandru Athanasiu, membri ai Academiei de Stiinte Juridice, asigura liantul celor doua medii, universitar si asociativ, prin analiza riguroasa a institutiilor juridice de dreptul muncii, prin clarificarea rolului legiuitorului si jurisprudentei in asigurarea ordinii de drept, argumentatia devenind o arta in fundamentarea teoretica a propunerilor de lege ferenda si a solutiilor practice recomandate.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.078 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.