Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Consilierea in asistenta sociala - Hanibal Dumitrascu

Consilierea in asistenta sociala - Hanibal Dumitrascu
-5%
Preț: 28,45 lei
29,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Expediere estimată: Marți, 3 Mar. 2020
ISBN: 9789734630684
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 296
Format: 160x235 mm.

DESCRIERE

Elaborata de o echipa de cadre universitare si practicieni, Consilierea in asistenta sociala ofera o perspectiva actuala asupra problemelor specifice domeniului, definind cadrul teoretic si metodologic al activitatii de consiliere si descriind mijloacele de care aceasta dispune. Sint indicate competentele necesare asistentului social in calitatea sa de consilier, granitele etice ale demersului de consiliere si modelele de suport si interventie, de la cele de natura psihologica si psihoterapeutica pina la cele aplicabile in probatiune, in cazul traficului de persoane sau al refugiatilor. Un ghid deopotriva teoretic si practic, volumul se adreseaza specialistilor in consiliere, precum si studentilor si masteranzilor in asistenta sociala.
 
Din cuprins:
Etica si valori in practica consilierii in asistenta sociala - Formarea viitorilor asistenti sociali pentru activitatea de consiliere - Limitele consilierii in asistenta sociala - Terapia de familie – abordare sistemica - O tipologie antropologica a fragilitatii - Consilierea comportamentelor dispozitional-dezadaptative ale copiilor si adolescentilor de catre consilierul asistent social - Consilierea vocationala – un serviciu necesar in asistenta persoanelor vulnerabile - Rolul consilierii vocationale in alegerea carierei. Cercetare empirica - Asistenta si consilierea in serviciile de probatiune - Consilierea victimelor traficului de persoane - Asistenta sociala si consilierea in scoala - Consilierea refugiatilor - Telefonul copilului (116. 111) – instrument social.
 
 
Hanibal Dumitrascu este conferentiar universitar in cadrul Departamentului de Asistenta Sociala al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti. Este titular al cursurilor „Consiliere in asistenta sociala” si „Psihoterapii individuale si de grup”; unul dintre coordonatorii masterului „Consiliere in asistenta sociala” din cadrul aceluiasi departament. A colaborat si a fost profesor asociat la universitati importante din Romania: Universitatea de Medicina „Carol Davila” din Bucuresti, Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucuresti, Universitatea Ecologica din Bucuresti. Doctor in sociologie al Universitatii din Bucuresti, are studii postuniversitare in domeniile asistentei sociale si psihoterapiei realizate in cadrul programului TEMPUS: in 1993 la Institutul Universitar din Sitard, Olanda; in 2001 la Clinica Universitara pentru Alzheimer a Universitatii de Medicina din Toulouse, Franta. Absolvent al Facultatii de Psihologie a Universitatii din Bucuresti, Hanibal Dumitrascu este psiholog clinician. Membru al Asociatiei Psihologilor din Romania, al Societatii Sociologilor din Romania si al Asociatiei Internationale a Scolilor de Asistenta Sociala. Este membru fondator si a fost director executiv al Asociatiei Bolnavilor de Cancer, Bucuresti, membru fondator al Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania, membru fondator si director executiv al asociatiei Grupul de suport psihosocial pentru bolnavii cronici. A publicat numeroase articole si studii stiintifice in domeniul consilierii in asistenta sociala si in cel al psihoterapiei in reviste de specialitate precum: Revista de Asistenta SocialaProtectia sociala a copiluluiRevista de sanatate mentalaSociologie Romaneasca s. a. Este autor al volumelor de specialitate: Ceilalti si revolutia linistita: o incursiune psihosociala prin universul problematic al persoanelor cu tulburari mentale (2004); Consilierea comportamentelor umane adictive (2005); Dezvoltarea umana (2006).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.054 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.