Clubul cartilor
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Contabilitatea institutiilor de credit. Abordari teoretice si practice - Maria Carmen Huian

Preț: 60,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Livrare estimată: Marți, 16 Apr. 2024
ISBN: 9786060930242
Anul publicării: 2023
Pagini: 376
Categoria: Stiinte

DESCRIERE

Lucrarea explica notiunile teoretice de baza si le ilustreaza prin exemple de aplicare a Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS), utilizate, incepand cu anul 2012 ca baza a contabilitatii curente, conform Ordinului Bancii Nationale a Romaniei nr. 27/2010 republicat in 2020, cu modificarile si completarile ulterioare. O atentie deosebita este acordata prevederilor din IFRS 9 „Instrumente financiare”, standard in jurul caruia graviteaza contabilitatea principalelor active si datorii ale bancilor: creditele acordate, titlurile financiare detinute sau emise si depozitele atrase.
Textul ofera o analiza amanuntita si practica a celei mai recente versiuni a reglementarilor contabile specifice institutiilor de credit de natura bancilor comerciale, continand exemple si studii de caz care ilustreaza atat operatiunile obisnuite ale acestor entitati, cat si situatiile speciale care pot aparea, precum tranzactiile cu instrumente financiare derivate si operatiunile de acoperire a riscurilor. Demersul interpretativ porneste de la aspectele contabile referitoare la capitalurile proprii si activele imobilizate ale bancilor, care prezinta numeroase similitudini cu cele ale societatilor pe actiuni de natura nefinanciara, continua cu contabilitatea operatiunilor specifice, de tipul celor de trezorerie, interbancare si cu clientela, si se finalizeaza cu ilustrarea regulilor contabile aplicate operatiunilor cu titluri, operatiunilor diverse si celor de regularizare. Un capitol separat este dedicat tratamentului contabil prevazut pentru determinarea, calcularea si inregistrarea deprecierii activelor financiare.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.5613 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.