Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Credinta trainica. Cum a schimbat lumea „A Treia Cale“ a primilor crestini - Gerald L. Sittser

Credinta trainica. Cum a schimbat lumea „A Treia Cale“ a primilor crestini - Gerald L. Sittser
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 16 Apr. 2021
ISBN: 9786068626802
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 218
Categoria: Religie
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Intrucat asistam la un declin in ceea ce priveste mersul la biserica si apartenenta la o comunitate religioasa, Sittser lanseaza un apel convingator, in cartea Credinta trainica, pentru revenirea la o abordare sistematica a procesului de ucenicizare, asa cum se proceda in biserica primara, daca vrem sa contracaram sau sa atenuam acest declin. Nu este nevoie sa cautam metode noi de a stopa diminuarea continua a influentei bisericii in lume; aplicarea esentei mesajului evanghelic va duce la revigorarea crestinismului!
―KAY WARREN, autoare a mai multor bestselleruri si cofondatoare a Bisericii Saddleback

Sittser ne pune la dispozitie o istorie accesibila, care nu numai ca ne invata despre rezistenta si trainicia bisericii primare, dar ne si ofera o viziune despre cum am putea sa devenim mai credinciosi in vremurile de azi, prin reinvierea doctrinelor bisericii primare si a modului ei de implicare sociala. Cartea nu este o lucrare seaca, abundand in date, nume si idei abstracte, ci un apel viguros la renastere, la trezire spirituala―ne da sansa sa stam la picioarele predecesorilor nostri, frati si surori de credinta, si sa invatam de la ei cum am putea sa ducem o viata mai bogata in Hristos.
―TISH HARRISON WARREN, autoarea bestsellerului Liturgy of the Ordinary

Daca credinciosii de astazi traiesc intr-o era postcrestina, asemanatoare cu era pagana de pe vremea primilor crestini, ce putem sa invatam de la acestia? Se pare ca multe lucruri, dupa parerea lui Sittser, care ne readuce in atentie idei si practici stravechi, capabile sa ne invioreze marturia de crestini.
―MARK GALLI, editor-sef, Christianity Today

O carte interesanta, scrisa frumos si extrem de utila. In vremurile actuale, cand tesatura sociala pare sa se destrame, Sittser se intoarce la primele secole de existenta a bisericii, pentru a ne oferi o imagine elocventa a marturiei crestine. „A Treia Cale“ prezentata de Sittser ne ofera sperante intemeiate pentru o revitalizare ampla a vietii si gandirii crestine.
―L. GREGORY JONES, Duke Divinity School

O prezentare detaliata si accesibila a felului in care biserica primara a primit realitatea vietii, a mortii, invierii si inaltarii la cer a lui Isus (ce credem noi despre acestea?), precum si a impactului acestor evenimente in viata de zi cu zi (credinta noastra ne influenteaza in vreun fel traiul zilnic?). Biserica primara traia dupa invataturile lui Hristos intr-un imperiu potrivnic credintei si conduitei lor si, pe masura ce tarile asa-zis «traditional crestine» din ziua de azi devin tot mai ostile tocmai fata de credinta crestina, crestinii contemporani trebuie sa se intoarca la sursele primare ale credintei lor. Cartea lui Sittser vine cu o multitudine de informatii despre biserica primara si le prezinta intr-un mod atragator, care ne imbie sa le asimilam. Veti afla despre doctrine, despre istoria bisericii si despre practicile primelor secole, dar mai presus de toate va veti simti stimulati de acei primi crestini si incurajati sa il urmati pe Isus cu acelasi devotament si spirit de sacrificiu ca ale lor.
―Mary S. Hulst, capelana, Calvin College

Mi-as dori ca aceasta carte exceptionala scrisa de Gerald L. Sittser sa fie o lectura obligatorie pentru toti crestinii contemporani. Cu intrebarile lui privitoare la relevanta si aportul credintei crestine la viata actuala, Sittser ne infatiseaza o imagine cuprinzatoare a modalitatilor multiple prin care crestinii primari si-au adus contributia la binele comunitatii umane de odinioara prin modul lor diferit de viata. Acum, cand ne confruntam cu o criza de credinta si organizare in sanul bisericii contemporane, Sittser ne reaminteste ce putem invata de la crestinii primelor veacuri, ''ucenici improvizati'', care traiau cu gandul la Imparatia lui Dumnezeu, in ciuda circumstantelor vietii de zi cu zi. Explorand rolul modelator al inchinarii si procesul de formare ce avea loc in cadrul bisericii primare, Sittser ne ajuta sa privim in urma in asa fel incat sa putem pasi inainte cu credinta in societatea din ziua de azi, atat de complexa din punct de vedere cultural, si sa ne exprimam credinta intr-un mod care sa evite atat  resemnarea, cat si dezbinarea. Daca ati apreciat cartile lui Alexander Schmemann, Jamie Smith, Kevin Vanhoozer sau Sam Wells, pe aceasta o veti indragi de-a dreptul.
―Kristen Deede Johnson, Western Theological Seminary

Am privilegiul de a-l cunoaste indeaproape pe Jerry Sittser. In ultimii douazeci de ani am condus impreuna un grup de lectura dedicat pastorilor. Aveam obiceiul sa purtam discutii insufletite cu privire la aplicarea invataturilor vechilor crestini in viata si lucrarea noastra. Jerry este un erudit de prima mana, profund preocupat de biserica si de liderii ei. Pasiunea lui este sa restabileasca legatura dintre institutiile universitare si biserica. Cartea de fata este un exemplu minunat al sinergiei dintre educatie si lucrarea crestina. Pentru pastori, ea reprezinta nu doar un material didactic excelent, ci si o unealta practica eficienta in ceea ce priveste formarea de ucenici in lumea noastra postcrestina. Jerry ne face astfel un mare serviciu, orientandu-ne catre viitor prin prisma trecutului.
―Joe Wittwer, pastor principal la Life Center, Spokane, Washington

In aceasta carte incitanta, Gerald Sittser sustine cu tarie ca mesajul Evangheliei are puterea de a stopa superficialitatea si declinul continuu ale crestinismului occidental. Analiza lui constructiva demonstreaza faptul ca credinta crestina ramane in picioare in pofida curentului contemporan atunci cand ea este fundamental ancorata in Isus Hristos. Pentru a contracara tendintele actuale, Sittser readuce in atentie practica straveche a catehismului, apta sa transforme un credincios stagnant intr-un ucenic dinamic. Toti cei care sunt preocupati de sanatatea bisericii occidentale contemporane vor trage foloase din citirea acestei carti. O lucrare bine documentata si usor de lecturat, bazata pe surse inteligent argumentate, ce ii poate conduce pe cititorii interesati spre un studiu aprofundat. O recomand cu entuziasm crestinilor obositi si frustrati de pretutindeni!
―Tom Schwanda, Wheaton College

Confesiunile evanghelice din zilele noastre au nevoie de aerul proaspat pe care il insufla cartea lui Jerry Sittser, Credinta trainica. O carte despre crestinismul primelor secole, centrata asupra lui Hristos, cu aplicabilitate practica. Te face sa te gandesti.
―Bob Bouwer, scriitor, consilier si pastor senior la Faith Church

In loc sa se resemneze in fata viitorului sumbru si pesimist al bisericii, Sittser scrie cartea aceasta care este plina de speranta. El prezinta biserica primara ca pe un model de urmat si descrie cu entuziasm capacitatea ei de a creste si de a se extinde in mijlocul unei culturi ostile, prin inocularea profunda a principiilor credintei crestine in mintea si sufletul noilor credinciosi.
―Kay Warren, autoare de succes si cofondatoare a Saddleback Church

Este greu sa gasesti o carte teologica buna, si care in acelasi timp sa fie accesibila publicului larg. Gerald Sittser are convingerea ca menirea lui este sa scrie carti de genul acesta si ne-o demonstreaza prin lucrarea de fata, Credinta trainica.
―Chris Hall, presedinte al fundatiei Renovaré

GERALD L. SITTSER (doctorat, Universitatea din Chicago), autorul cartilor Har ascuns, Voia lui Dumnezeu ca mod de viata si Izvoare de spiritualitate crestina, este profesor de teologie la Universitatea Withworth, unde lucreaza ca cercetator in cadrul Departamentului de strategie bisericeasca.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Religie

Created in 0.084 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.