Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Crestinii din Orient - Bernard Heyberger

Crestinii din Orient - Bernard Heyberger
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 4 Noi. 2020
ISBN: 9786066073158
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 172
Categoria: Religie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Profesorul Bernard Heyberger este un reputat istoric francez al crestinatatii orientale, careia i-a dedicat o viata de cercetari si mai multe volume de studii. Director de studii la Catedra de Antropologie istorica a crestinilor din lumea islamica a Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales din Paris, el este un formator al viitorilor specialisti prin cursurile pe care le sustine la Catedra de Istoria crestinilor din Orient in secolele XVI-XXI de la Ecole Pratique des Hautes Etudes si prin numeroasele activitati pe care le coordoneaza ca director al Institutului de Studii despre Islam si Societatile din Lumea Musulmana (IISMM).

In primele capitole ale cartii de fata, Bernard Heyberger parcurge, rapid si concentrat, istoria de 2000 de ani a Orientului Apropiat, pentru a ajunge la situatia Bisericilor orientale din secolul nostru, despre care comentariile si interpretarile publicate sunt sensibil mai putin numeroase. Lucrarea prezinta de asemenea evolutia situatiei crestinilor din provinciile despartite de corpul Imperiului Otoman si devenite natiuni si state autonome dupa Primul Razboi Mondial. Autorul explica mecanismul de favorizare a diversitatii etnice si confesionale in Siria pe care autoritatile Pentagonului l-au sustinut in timpul mandatului francez, in detrimentul coagularii unei identitati arabe si nationaliste a cetatenilor acestui stat, creat intre granite arbitrare dupa colapsul Imperiului.

Este necesara astazi, mai mult decat pana acum, o buna cunoastere a modului cum minoritatile crestine au fost tratate in timpul negocierilor pentru stabilirea marilor protectorate dupa Primul Razboi Mondial, a conditiei in care au trait crestinii din Tara Sfanta timp de un secol dupa Declaratia lordului Balfour din 2 noiembrie 1917, a situatiei lor de victime colaterale in razboiul pe care l-au purtat intre ei adeptii altor religii, prezente si ele in aceste regiuni din vremuri imemoriale. Omul modern, cel al secolului XXI, este mai curios si mai implicat in propria lui istorie decat acela al secolelor XIX-XX, ca o consecinta directa a accesului mai usor la informatie si a vitezei cu care stirile (adevarate ori false) se raspandesc in mediul social in care traieste. Viziunea lui Bernard Heyberger, un expert contemporan in istoria tinuturilor est-mediteraneene, imbogateste, cu rigoare stiintifica si claritate, cunostintele noastre despre crestinii din Orient. - Ioana Feodorov

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.052 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.