Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
Curcubeie - Matila Ghyka
42,70 lei
44,95 lei (-5,01%)

Curcubeie - Matila Ghyka

Curcubeie - Matila Ghyka
-5%
Preț: 42,70 lei
44,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 27 Feb. 2020
ISBN: 9789734643653
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 472
Format: 130x200 mm.

DESCRIERE

Autobiografia unei personalitati remarcabile a culturii romane, adevarat cosmopolit considerat de Mircea Eliade un uomo universale al Renasterii ratacit in secolul XX, Curcubeie reuneste intr-un unic volum cele doua parti publicate separat in limba franceza, Popasuri ale tineretii mele si Fericit ca Ulise... Cu un acut spirit de observatie si un umor delicat, Matila Ghyka insira povestea unei vieti pline de peripetii, surprinzind cu luciditate fenomenele sociale, politice si morale ale epocii. Cititorul va descoperi Moldova sfirsitului de secol XIX, in care autorul si-a petrecut copilaria, si numeroasele locuri in care l-au purtat carierele de ofiter de marina si, ulterior, de diplomat. Caci Matila Ghyka a calatorit din Martinica si Senegal in Persia, de la Londra in Statele Unite ale Americii, Japonia si China, atent peste tot la traditii, peisaje aparte ori chiar bucataria locala. Si, mai ales, a avut relatii de prietenie cu oameni exceptionali, precum Paul Valery, Leon-Paul Fargue, Antoine de Saint-Exupery, Paul Morand, Lucien Fabre sau Salvador Dali.

„Viata lui Matila Ghyka a insemnat o succesiune excitanta si poate contradictorie, dar de fapt– si dincolo de aparente– de incarnari armonioase ce se completau una pe alta. El aminteste, privind dojenitor amuzat in urma, ca in tinerete avusese ambitia sa devina un al Renasterii, asemenea lui Pico della Mirandola. In ciuda rezervelor sale, a ajuns exact asa. Viata i‑a fost o succesiune de sinteze: romantic cu clasic, ortodoxie cu catolicism, matematica si poezie, geometrie si electronica, fizica si estetica, ceremonii si viata boema, reactii ereditare si liberalism dobindit, gindire intemeiata pe studiu si teze stiintifice, cu noutati, ecuatii in forma de sonete, precizia exegezei tehnice si filosofice, cu fascinatie pentru alchimia incantatorie si subconstienta a limbajului, emotie si analize, magic si ratiune, visuri si logica.” (Patrick Leigh Fermor)
 
Traducere de Georgeta Filitti
Prefata de Patrick Leigh Fermor
 
Matila Costiescu Ghyka (1881-1965), ofiter de marina, diplomat, estetician, scriitor, matematician, inginer si istoric roman. A primit numeroase distinctii, printre care Ordinul Coroana Romaniei, Crucea Militara (Military Cross) a Regatului Unit si Legiunea de Onoare franceza, si a fost cavaler al Royal Victorian Order. Autor al unui roman scris in franceza si intitulat Pluie d’etoiles (1933). Cele mai importante lucrari ale sale sint cele din domeniul esteticii: Esthetique des proportions dans la nature et dans les arts (1927), Le nombre d’or. Rites et rythmes pythagoriciens dans le developpement de la civilisation occidentale (1931), Essai sur le rythme (1938).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.048 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.