Mosii Delfin
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Dans cu amurgul - Vasile Toma

Dans cu amurgul - Vasile Toma
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786067118469
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 82
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Dans cu amurgul - Vasile Toma 
 
Poezia lui Vasile Toma, confesiv-tainică şi dis-cursivă în acelaşi timp, visează la o plajă mare de receptare. Şi are şanse: prin căldura angajării, prin încărcătura luminoasă generală sfidând întunericul care totuşi, „are părţile lui frumoase”, prin analiza subtilă a trăirilor incandescente, prin meditaţii asupra iubirii, morţii, trecerii timpului. 
Autorul îşi etalează paleta largă de trăiri, nelinişti, dubitaţii vizavi de sine, de femeia iubită, de lumea contemporană, cu provocările ei incitante, insolite. O face uneori vorbind despre sine la persoana a doua, având în faţă oglinda propriului eu, pe care îl interpelează detaşat, fără încordare, fără încrâncenare, dimpotrivă cu delicateţe empatică. Metaforele curg în cascadă, dar fără zgomotul de fond caracteristic, fără dorinţa de epatare, existând o anume surdină, o marjă de pudibonderie, ce filtrează expresia, sublimarea stărilor în reverie şi vis.
Poezia lui Vasile Toma are un grad de problematizare atractivă, are idei captivante şi emoţii abil disimulate în uimiri de largă respiraţie şi aspiraţie spre un orizont larg, profund uman. Victoria Milescu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Librarie online - Beletristica

Created in 0.6485 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.