Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

DESIGNUL - Intre arta si tehnologie - Octavian Simion

DESIGNUL - Intre arta si tehnologie - Octavian Simion
-10%
Preț: 45,00 lei
50,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786064904232
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 250
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Dl. Octavian Simion este unul dintre designerii redutabili pe care i-a dat Scoala Superioara de Design de la Cluj si care, prin activitatea sa in domeniu, a confirmat intotdeauna ca exponent de top al generatiei sale.
Ideea de design si tehnologie, relatia dintre cele doua, este astazi familiara si creeaza iluzia ca este si inteleasa. Subiectul lucrarii de fata devine din acest motiv inspirat si provocator totodata. Cheia structurala a lucrarii este mentionata in introducere ca fi ind tratarea specificului uman in cadrul defi nitiei ca homo faber si tratarea designului ca forma excelenta a inclinatiei de-a construi unelte si a le rafi na estetic. Astfel lucrarea extinde intelesul notiunii de design – astazi legata de industrie – si il defi neste ca o continua aplicare a inteligentei abstracte a omului in lumea materiala prin inteligenta aplicata.
Intre homo sapiens si homo faber intotdeauna s-a aflat si se va afla homo aestheticus, astfel la fel de bine putem nuanta ideea conform careia intre arta si mestesug se va afla Designul, arta suprema a frumosului utilitar si, in egala masura, antidot profilactic impotriva uratului de serie.
Aflat intr-o conjunctura permanenta si fericita a artelor vizuale cu stiintele exacte, cu mariajul sublim intre estetica si functionalitate aplicata, Designul este si va fi intotdeauna un factor major al progresului unei societati si barometrul ei cel mai critic de civilizatie. Designul este creator de cultura, aidoma tehnologiei si, deopotriva, componenta a acesteia. In cele din urma, un simptom cultural intr-o partitura armonica si consonanta cu vremea si cu vremurile, tranzitorii si mereu in schimbare. Designul ca ritual zilnic si exercitiu cotidian de mentalitate, prin mosteniri promovate ale traditiei, ale unor bune practici si ca refl exie a unei normalitati se vrea a fi punctul de fuga ce converge spre nevoile fi resti ale stapanului suprem, Beneficiarul. (Prof. univ. Dr. Cristian Chesut, designer)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.088 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.