Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Diaspora Bisericii Ortodoxe Romane

Diaspora Bisericii Ortodoxe Romane
-10%
Preț: 70,56 lei
78,40 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 13 Mai. 2021
ISBN: 9786062904159
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 264
Categoria: Spiritualitate
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Exprimand responsabilitatea sa pastorala pentru romanii ortodocsi de pretutindeni, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a declarat anul 2021 ca fiind Anul omagial al pastoratiei romanilor din afara Romaniei.
In actualul context al fenomenului migratiei la nivel global, Biserica Ortodoxa Romana dezvolta si intensifica misiunea si responsabilitatea ei pastorala fata de romanii ortodocsi din afara Romaniei, pe care ii considera fiii sai credinciosi si parte integranta a comuniunii ortodoxe romanesti de pretutindeni. In acest sens, prin coresponsabilitatea tuturor ierarhilor Sfantului Sinod, si in mod special a ierarhilor ortodocsi romani care pastoresc clericii si credinciosii din afara granitelor Romaniei, Biserica Ortodoxa Romana desfasoara o bogata lucrare pastorala, misionara, social-filantropica si culturala, in parohiile, manastirile, institutiile culturale si institutiile social-caritative ale comunitatilor ortodoxe romanesti aflate in vecinatatea Romaniei si in diaspora romana.
Cunoscand numarul mare al romanilor aflati in afara Romaniei (estimat in prezent la aproape zece milioane, si anume sase milioane de romani care traiesc in comunitatile istorice sau traditionale din tarile aflate in vecinatatea Romaniei si patru milioane de romani care traiesc in comunitatile bisericesti din diaspora), Patriarhia Romana sprijina eforturile romanilor ortodocsi stabiliti temporar sau definitiv in strainatate, pentru pastrarea identitatii lor religioase, etnice, lingvistice si culturale.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.077 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.