Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Discurs catre greci. Solie in apararea crestinilor

Discurs catre greci. Solie in apararea crestinilor
-10%
Preț: 16,50 lei
18,33 lei (-9,98%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 24 Noi. 2020
ISBN: 9789736165900
Anul publicării: 2019
Pagini: 240
Categoria: Religie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Aceste opere ilustreaza doua directii de cugetare diferite despre raportul dintre crestinism si cultura clasica la acea vreme, se precizeaza in Cuvantul inainte.

Tatian scrie in primul deceniu al domniei lui Marcus Aurelius, la scurt timp dupa arestarea si uciderea Sf. Iustin Martirul si Filosoful (165 d. Hr.) si in urma unui prim val de persecutii (166-167 d. Hr.), prilejuit de refuzul crestinilor de a participa la ritualurile publice decretate la Roma, prin care se spera ca „zeii” vor pune capat unei epidemii necrutatoare aduse de legiunile din Orient.
Radicalizat, cel mai probabil ca urmare a martirajului indurat de Iustin, el renunta la invatatura acestuia despre Logosul seminal, indreptandu-se spre o viziune pesimista despre starea omului cazut si o atitudine excesiva, care il vor mana ulterior spre regretabila cadere in erezie.

Atenagoras alcatuieste „Solia” cativa ani mai tarziu, in 177, in preajma pogromului anticrestin de la Lyon. In ciuda imprejurarilor nefaste, tonul lui este unul plin de deferenta la adresa autoritatii imperiale. Asemenea Sf. Meliton de Sardes, el intrevede posibilitatea unei viitoare aliante intre crestinism si ordinea imperiala.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.086 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.