De Dragobete citeste si iubeste romanest
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Drept civil. Drepturile reale principale. Sinteze. Jurisprudenta. Grile - Petruta-Elena Ispas

Drept civil. Drepturile reale principale. Sinteze. Jurisprudenta. Grile - Petruta-Elena Ispas
Preț: 65,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786062719555
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 376
Format: 145x205
Categoria: Carti drept

DESCRIERE

Prin lucrarea Drept civil. Drepturile reale principale. Sinteze. Jurisprudenta. Grile s-a urmarit structurarea intuitiva a materiei drepturilor reale, prin expunerea configurativa a notiunilor si a sferei lor de aplicare, atat pe plan teoretic, cat si pe plan practic.  

Aplicarea si interpretarea normelor juridice aferente drepturilor reale principale trebuie sa aiba drept inceput cunoasterea si intelegerea lor. Astfel, in prima etapa a studierii acestei materii, informatiile prezentate in sinteze si maniera in care sunt structurate creeaza baza fundamentala pentru asimilarea notiunilor si situatiilor reglementate, in principal, de Codul civil si in subsidiar de legislatia civila conexa. In materia dreptului de proprietate publica si a drepturilor reale principale corespunzatoare dreptului de proprietate publica, sunt analizate si dispozitiile Codului administrativ, pentru a reda imaginea de ansamblu si completa asupra acestor drepturi reale principale.

Solutiile jurisprudentiale relevante prezentate in cadrul fiecarei institutii reprezinta aplicarea practica a informatiilor deja parcurse, precum si problemele juridice care pot fi puse in discutie. In cele din urma, testele grila inserate contribuie la asimilarea informatiei si la verificarea cunostintelor juridice deja acumulate.

Materialul redat in acest curs corespunde programei din planul curricular al facultatilor de drept si vine in sprijinul studentilor, masteranzilor si a practicienilor dreptului. Totodata, lucrarea se adreseaza si absolventilor facultatilor de drept ce cauta o sintetizare a materiei drepturilor reale principale, in vederea sustinerii examenului de licenta sau a examenelor de admitere in profesiile juridice. 

Despre autor:

Petruta-Elena Ispas este conferentiar universitar doctor, titular al Universitatii Titu Maiorescu, Facultatea de Drept (disciplinele Drept civil. Drepturile reale principale si Drept civil. Teoria generala a obligatiilor) si avocat definitiv in Baroul Bucuresti.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.5917 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.