Clubul cartilor
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Drept executional penal. Curs universitar - Andrei-Dorin Bancila

PRP: 84,00 lei (-8%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 77,28 lei
Diferență: 6,72 lei
Disponibilitate: în stoc
Livrare estimată: Joi, 18 Apr. 2024
ISBN: 9786063913709
Anul publicării: 2023
Pagini: 292
Categoria: Carti drept

DESCRIERE

Cursul de fata isi propune sa ofere studentilor facultatilor de drept, dar si profesionistilor juristi, o privire de ansamblu asupra institutiilor dreptului executional penal, ramura de drept care a capatat o importanta tot mai mare in ultimii ani.

Reglementand o sfera de relatii sociale deosebit de sensibila prin prisma efectelor pe care executarea sanctiunilor penale le produce (privarea de libertate, restrangerea ori chiar pierderea totala a unor drepturi), dreptul executional penal s-a dezvoltat exponential, reclamand o buna cunoastere a institutiilor si legitatilor sale specifice din partea tuturor celor care sunt ori isi doresc sa fie angrenati in procesul de infaptuire a justitiei penale.

Cuprinsul lucrarii:

Partea generala a cursului cuprinde aspecte referitoare la notiunea, obiectul si scopul dreptului executional penal, aducand si alte clarificari terminologice absolut necesare intelegerii materiei. Astfel, se regasesc tratate aici institutii si functii specifice domeniului, precum punerea in executare, judecatorul delegat cu executarea, judecatorul de supraveghere a privarii de libertate, dar si sistemele penitenciar si de probatiune, care sunt raspunzatoare pentru asigurarea executarii covarsitoarei majoritati a sanctiunilor si masurilor penale.

Partea speciala se ocupa cu analiza detaliata a executarii sanctiunilor si masurilor privative si neprivative de libertate, astfel cum acestea sunt cuprinse in legislatia penala si executional penala intrata in vigoare in anul 2014, facand ample referiri la regimurile de executare a pedepselor si masurilor privative de libertate, explicand modul de exercitare a drepturilor detinutilor si descriind continutul concret al masurilor de probatiune si al masurilor educative neprivative de libertate. Aceeasi parte speciala trateaza, urmand dihotomia privativ-neprivativ de libertate, si executarea masurilor procesuale.

Puncte forte:

In acord cu utilitarismul vremurilor, ne exprimam increderea ca modul in care informatia este structurata va face ca prezentul curs de Drept executional penal sa fie un instrument eficace pentru cei care il acceseaza.

Public tinta:

Lucrarea este destinata atat studentilor de la facultatile de drept, cat si profesionistilor juristi care doresc sa aprofundeze intelegerea institutiilor dreptului executional penal.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.5654 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.