Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Drept financiar. Note de curs. Editia a 7-a - Ioana Maria Costea

Drept financiar. Note de curs. Editia a 7-a - Ioana Maria Costea
-5%
Preț: 61,75 lei
65,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 14 Apr. 2021
ISBN: 9786062717292
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 480
Categoria: Carti drept
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Drept financiar. Note de curs este o lucrare adresata in primul rand studentilor de la facultatile de drept, dar ea poate fi utila si practicienilor in materia dreptului fiscal, precum si cetateanului obisnuit, prins inevitabil in raporturi juridice de drept fiscal si care doreste sa inteleaga mecanismele de baza ale fiscalitatii in Romania.

Primele capitole ale cartii sunt dedicate analizei principalelor notiuni privind raportul de drept financiar, institutiilor si autoritatilor competente in acest domeniu, procedurii bugetare, principiilor acesteia, elaborarii, aprobarii si executiei bugetelor centrale si locale, controlului executiei bugetare. Regimul juridic al drepturilor si obligatiilor fiscale (atat ale persoanelor fizice, cat si ale persoanelor juridice) constituie partea centrala a cartii, unde sunt prezentate si explicate regulile aplicabile principalelor categorii de impozite, taxele si contributii. In mod firesc, in partea finala a lucrarii sunt abordate procedurile de stabilire, evidentiere si de stingere a creantelor fiscale, precum si procedura contestarii actelor emise de organele fiscale.

Abordarea aleasa de autoare – de a „condimenta” expunerea teoretica cu numeroase exemple practice extrase din cazuri reale, solutionate de instantele nationale si europene – faciliteaza intelegerea si aplicarea concreta a mecanismelor de drept financiar si fiscal, care, la un prim contact, par greu de inteles si aplicat.

Editia a 7-a a cartii a fost revizuita si actualizata cu toate modificarile aduse Codului fiscal si Codului de procedura fiscala in cursul anului 2020.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.089 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.