Contact: 0786.253.910 / 0736.361.210

Drept parlamentar - Ramona Delia Popescu

Drept parlamentar - Ramona Delia Popescu
-5%
Preț: 47,50 lei
PRP: 50,00 lei (-5%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai sus.
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Sâmbătă, 22 Ian. 2022
ISBN: 9786063909108
Anul publicării: 2021
Pagini: 280
Categoria: Carti drept

DESCRIERE

Lucrarea a fost conceputa pentru a facilita atat invatarea pentru studentii de anul IV la materia Drept parlamentar, cat si pentru a oferi un punct de plecare pentru practicienii dreptului constitutional in analiza diferitelor probleme juridice legate de structura, organizarea si functionarea institutiei Parlamentului.

Cuprinsul lucrarii

Lucrarea este structurata in 12 capitole care trateaza cele mai importante aspecte privind institutia Parlamentului (aparitie si rol, competenta, structura, organizare, functionare, statutul si raspunderea parlamentarilor, actele Parlamentului, proceduri parlamentare), precum si raporturile constitutionale dintre Parlament si celelalte autoritati publice, dar si rolul Parlamentului in procedura legislativa la nivelul Uniunii Europene si raportul cu Parlamentul European.

Puncte forte

Lucrarea prezinta aspecte legate de institutia Parlamentului dintr-o perspectiva teoretica, dar si dintr-o perspectiva practica, fiind analizate numeroase decizii ale Curtii Constitutionale care au clarificat atat probleme juridice de interpretare a Constitutiei, rezultate din conflicte juridice constitutionale dintre Parlament si autoritatile publice consacrate in Titlul III al Constitutiei, cat si aspecte privind structura, organizarea si functionarea institutiei Parlamentului.

Publicul tinta

Lucrarea se adreseaza:
- studentilor care se pregatesc la materia Drept parlamentar;

- masteranzilor, doctoranzilor in domeniul dreptului constitutional;
- functionarilor parlamentari;

- functionarilor publici din administratia publica centrala;
- nu in ultimul rand, practicienilor.

Despre autori
Ramona Delia Popescu
Educatie si formare: studii universitare de doctorat, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti (2007-2011); studii universitare de masterat, disciplina Dreptul afacerilor, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti (2004-2005); studii postuniversitare – specializarea...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.