Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Drept procesual civil. Procedura in fata instantei si in caile de atac - Gheorghe-Liviu Zidaru, Paul Pop

Drept procesual civil. Procedura in fata instantei si in caile de atac - Gheorghe-Liviu Zidaru, Paul Pop
-5%
Preț: 113,05 lei
119,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786068892702
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 600
Categoria: Carti drept
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Autorii, cadre didactice la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti si practicieni cu o experienta indelungata in domeniul procedurii civile, si-au propus sa ofere celor interesati un curs de procedura civila care cuprinde o tratare aprofundata a materiei reglementate de Cartea a II-a a Noului Cod de procedura civila, dedicata procedurii contencioase in prima instanta si in caile de atac. Scris intr-o maniera cursiva si accesibila, cursul pune accent pe chestiunile care privesc aplicarea practica a regulilor de drept procesual civil, analizand deopotriva pozitiile doctrinare de referinta cu privire la fiecare subiect tratat.

Lucrarea isi propune o raportare sistematica la jurisprudenta instantelor judecatoresti, indeosebi cea recenta si cu accent pe cea a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, reliefand totodata, acolo unde este cazul, solutii de referinta ale jurisprudentei vechi care au dainuit in timp si orienteaza inclusiv practica judiciara actuala. Desigur, jurisprudenta a fost selectata si tratata intr-o maniera critica, dintr-o perspectiva stiintifica si practica, iar nu doar intr-un stil exegetic. De altfel, considerentele relevante sunt redate adesea in extenso, tocmai pentru ca cititorul sa-si creeze, respectiv sa-si consolideze deprinderea de a lectura nemijlocit hotararile judecatoresti citate si a intelege rationamentele uzitate, inclusiv in cuprinsul hotararilor de principiu, iar nu doar de a-si insusi mecanic o anumita solutie, dar fara a o intelege.

Ceea ce isi doresc autorii de la cititorii lor este ca acestia sa-si dezvolte aptitudinea gandirii independente, formate pe temeiul unui studiu temeinic al doctrinei de drept procesual civil si totodata apte de aplicarea corecta si concreta a principiilor si regulilor insusite la situatiile extrem de diverse intalnite in practica. Altfel spus, abilitatea de a califica juridic situatiile procesuale intalnite si de a aplica regulile de drept in spiritul si litera lor, dincolo de exemplele doctrinei si chiar ale jurisprudentei de pana acum, este ceea ce formeaza un jurist adevarat, indiferent ca acesta este judecator, avocat sau consilier juridic. Prin urmare, cursul de fata se adreseaza studentilor, masteranzilor, doctoranzilor, auditorilor de justitie, dar si tuturor practicienilor dreptului care sunt constienti de faptul ca invatarea este un proces perpetuu, care nu inceteaza nici dupa absolvirea cu succes al celui din urma examen obligatoriu in profesia juridica aleasa.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.084 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.