Luna Iubirii
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Drept procesual penal. Partea generala (Flaviu Ciopec)

Drept procesual penal. Partea generala (Flaviu Ciopec)
Preț: 54,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Livrare estimată: Miercuri, 8 Feb. 2023
ISBN: 9786061807321
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 288
Categoria: Carti drept

DESCRIERE

Lucrarea de fata analizeaza aspectele privind obiectivele procesului penal, dar si a manierei in care aceste obiective sunt realizate in practica judiciara penala. Fiind conceputa ca un suport de curs pentru studenti, aceasta reprezinta o contributie reala la intelegerea termenilor juridici specifici, cuprinzand trimiteri la lucrari de referinta, exemple si jurisprudenta, adresandu-se astfel si tuturor celor care doresc o aprofundare a stiintelor penale. 

Viziunea autorului

Obiectivele procesului penal sunt adevarul, legitimitatea si eficacitatea. Adevarul confera autoritate epistemica deciziilor judiciare si le ranforseaza din interior. Chiar daca adevarul obtinut adesea in proces nu este adevarul obiectiv, ci doar o specie a acestuia, consecinta a lipsei de infailibilitate a justitiei umane, aceasta nu induce o capitulare a organelor chemate sa infaptuiasca justitia, ci o continua lupta pentru obtinerea ei. Legitimitatea este asigurata de asa-numita moralitate procedurala, ce opreste organele judiciare sa actualizeze principiul „scopul scuza mijloacele”. Justitia penala nu trebuie doar sa se faca, ci trebuie sa se si vada cum se face. In fine, eficacitatea este importanta intr-un context al necesitatii asigurarii certitudinii represiunii. Intre aceste coordonate, procesul penal, ghidat de un nou cod legislativ, incearca sa acomodeze idei mai noi sau mai vechi, intr-un demers de aculturatie mai mult sau mai putin inspirat si cu consecinte importante pentru contenciosul de aproape 400. 000 de litigii penale noi anual.

Din cuprins

    actiunea penala
    actiunea civila
    contra-actiunea in procesul penal
    functiile  procesuale
    incidentele de competenta
    probatoriul in procesul penal
    masurile procesuale si procedurale
    actele procesuale si procedurale

Puncte forte

    explicatii clare si concise in materia dreptului procesual penal
    analiza a obiectivelor procesului penal
    corelatii legislative, ample referinte doctrinare si jurisprudentiale
    explicatii bogate care insotesc termenii juridici specifici dreptului procesual penal
    abordarea limpede a conceptelor

Despre autor

Flaviu Ciopec este doctor in drept penal, lector universitar la Facultatea de Drept Universitatea de Vest Timisoara, lector la Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor si avocat in Baroul Timis.

Nr. de pagini: 288
Anul aparitiei: 2017

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1470 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.