Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Dupa razboi la Paris. Cronica anilor regasiti - Serge Moscovici

Dupa razboi la Paris. Cronica anilor regasiti - Serge Moscovici
-5%
Preț: 47,45 lei
49,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 15 Apr. 2021
ISBN: 9789734683857
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 352
Format: 13x20
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Traducere din limba franceza si note de Magda Jeanrenaud

Text stabilit, prefata si note de Alexandra Laignel‑Lavastine
Cu o postfata de Pierre si Denis Moscovici

Dupa aparitia in 1997 a Cronicii anilor risipiti, in care isi rememoreaza tineretea petrecuta in Romania, Serge Moscovici a lucrat la o urmare a acestei carti autobiografice, pe care insa nu a mai reusit sa o duca la bun sfirsit. Insemnarile si ciornele sale au fost reunite in volum de Alexandra Laignel-Lavastine, care ofera publicului o prima reconstituire a anilor de formare umana si intelectuala ai celui ce avea sa devina unul dintre marile nume ale psihologiei sociale si un precursor al ecologiei politice. Ajuns in 1948 la Paris dupa ce strabate Europa devastata de razboi, tinarul Moscovici va izbuti sa invinga izolarea, apropiindu-se de alti doi evrei saraci si dezradacinati ca si el, cu care va lega o prietenie pe viata. Unul este Isac Chiva, nascut la Iasi, cel care va deveni mina dreapta a lui Claude Lévi-Strauss, iar celalalt Paul Celan, originar din Cernauti, considerat in scurta vreme unul dintre marii poeti ai secolului XX. Impreuna, vor descoperi mediul boem al Cartierului Latin, traiul in hotelurile ieftine si viata de noapte a Parisului, cu cluburile de jazz si cabaretele sale, dar si prietenia si emulatia intelectuala. Iar „Mosco” isi va implini visul de a deveni om „de carte”, absolvind cursurile Institutului de Psihologie pentru a ajunge apoi sa lucreze la Sorbona, CNRS si EHESS, acolo unde a abordat si aprofundat problemele definitorii pentru gindirea sa: simtul comun, enigma multimilor, puterea minoritatilor, conditia de paria.

 

Serge Moscovici (1925, Braila – 2014, Paris) este unul dintre fondatorii psihologiei sociale europene si se numara printre principalii teoreticieni ai ecologiei politice. Din 1979, a fost director al Laboratorului European de Psihologie Sociala. Ofiter al Legiunii de Onoare si doctor honoris causa al London School of Economics, al Instituto Superior de Ciências do Trabalho e da Empresa din Lisabona, al Universidad Nacional Autónoma de México, precum si al universitatilor din Bologna, Brazilia, Bruxelles, Buenos Aires, Évora, Geneva, Glasgow, Iasi, Jönköping, Pécs, Roma, Sevilla si Sussex. Dintre numeroasele sale lucrari, la Editura Polirom au mai aparut: Psihologia sociala sau masina de fabricat zei (1997), Psihologia sociala a relatiilor cu celalalt (coord., 1998), Cronica anilor risipiti. Povestire autobiografica (1999), Urmele timpului. Iluzii romanesti, confirmari europene (Serge Moscovici in dialog cu Adrian Neculau, 2002), Metodologia stiintelor socioumane (coord. impreuna cu Fabrice Buschini, 2007), Influenta sociala si schimbare sociala (2011), Psihologia sociala moderna. Istoria crearii unei stiinte sociale internationale (in colaborare cu Ivana Marková, 2011).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.081 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.