Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Europa viitorului - Tratatul de la Lisabona (I Francisco Aldecoa Luzarraga)

Europa viitorului - Tratatul de la Lisabona (I Francisco Aldecoa Luzarraga)
-5%
Preț: 26,55 lei
27,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789734617715
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 296
Format: 160x235 mm.
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Dupa ani de negocieri, la 1 decembrie 2009 a intrat in vigoare Tratatul de la Lisabona, care formuleaza noile baze constitutionale ale Uniunii Europene. Cum si de ce s-a ajuns la adoptarea Tratatului? Ce legatura exista intre acesta si fosta Constitutie a Europei? Ce beneficii poate aduce Tratatul cetatenilor? Cum va arata Uniunea Europeana peste 10 sau 20 de ani? Volumul ofera un istoric al tratatelor care au stat la baza Uniunii Europene, cu revizuirile lor succesive, precum si o ampla analiza a procesului de integrare care a dus la forma sa actuala. Obiectivul autorilor este dublu: pe de o parte, explica ce este Tratatul de la Lisabona, prezentind procesul politic care a dus la elaborarea sa; pe de alta parte, demonstreaza cum aplicarea dispozitiilor de la Lisabona va influenta natura si procesul politic ale Uniunii. Europa viitorului ofera informatii aduse la zi, utile studentilor, profesorilor si specialistilor in relatii internationale si studii europene.
 
Din cuprins: Tratatul de la Lisabona: o reforma ambitioasa realizata printr-o metoda clasica - Tratatul de la Lisabona: recuperarea substantei Constitutiei Europene - Modelul politic al Uniunii conform Tratatului de la Lisabona -„Mai multa Europa sociala”: modelul economico-social - Drepturile fundamentale - Spatiul de libertate, securitate si justitie: o politica interna comuna - Politica Externa comuna: mai multa coerenta, eficacitate si vizibilitate - Politica Comuna de Securitate si Aparare conform Tratatului de la Lisabona: spre o aparare proprie a Uniunii Europene.
 
Traducere si adaptare de Iordan Gheorghe Barbulescu
Prefata de José María Gil‑Robles

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.060 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.