Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Evanghelia si scrisorile Sfantului Ioan - Iulian Faraoanu

Evanghelia si scrisorile Sfantului Ioan - Iulian Faraoanu
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 4 Iun. 2020
ISBN: 9786065783638
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 174
Categoria: Sfaturi Practice
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Studiul de fata se axeaza asupra Evangheliei dupa sfantul Ioan si asupra celor trei scrisori care apartin literaturii ioanee. El se prezinta sub forma unui tratat conceput pentru a facilita apropierea de traditia atribuita sfantului Ioan. Obiectivul principal vizeaza oferirea unor cunostinte si orientari pentru a putea avea acces la universul literaturii si teologiei sfantului Ioan. Opera se constituie si sub forma unui instrument util in vederea lecturii si interpretarii scrierilor ioanee, care sunt analizate din prisma celor trei dimensiuni: cea istorica, literara si teologica.
 
Dincolo de continut, paginile din lucrare incearca sa surprinda cate ceva din bogatia ideilor prezente in Evanghelia si scrisorile atribuite de Traditie geniului lui Ioan, Discipolul iubit al Domnului. Accentul a cazut pe explicarea unor trasaturi ale chipului lui Isus Cristos asa cum il prezinta autorul. Se remarca in acest sens originalitatea portretului Mantuitorului, rod al reflectiei, al meditatiei si al sintezei curentelor religioase si culturale cu care Martorul a venit in contact. Pana la urma, intregul efort al lui Ioan este orientat catre dorinta de a gasi un raspuns la intrebarea arzatoare a generatiilor de crestini: Cine este Isus Cristos in care noi credem? De cealalta parte, se situeaza comunitatea lui Ioan invitata sa intre in logica planului divin, sa-l cunoasca pe Isus Revelatorul, sa creada in el si sa accepte darul vietii. Membrii comunitatii sunt ridicati la statutul de copii ai lui Dumnezeu, generati chiar din dumnezeire in virtutea credintei marturisite.
 
Ceea ce impresioneaza este originalitatea operelor atribuite lui Ioan. Creativitatea autorului iese in evidenta si prin propunerea unei Evanghelii a semnelor care anticipeaza cartea ceasului. Mai mult, ideile sale, apreciate pentru valoarea lor, au fost preluate si elaborate de catre membrii comunitatii pentru a gasi raspuns la provocarile din sanul Bisericii care lua nastere.
 
Un alt lucru impresionant e constituit de bogatia si profunzimea ideilor despre Dumnezeu, Cristos si Biserica. Ioan poate fi un model si pentru crestinii de astazi invitand la meditatie, reflectie, dar mai ales la cunoastere personala si interioara a Cuvantului vietii. Telul suprem ramane comuniunea cu Fiul si cu Tatal. In definitiv, „toate acestea au fost scrise ca sa credeti ca Isus este Cristos, Fiul lui Dumnezeu, si crezand, sa aveti viata in numele lui” (In 20, 31). - Pr. Iulian Faraoanu
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.070 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.