Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Examenul psihic. Analize sistemice. Cazuri clinice. Comentarii - Rodica Jeican

Examenul psihic. Analize sistemice. Cazuri clinice. Comentarii - Rodica Jeican
-20%
Preț: 31,20 lei
39,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 22 Apr. 2021
ISBN: 9786061717873
Anul publicării: 2021
Pagini: 196
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Monografia Examenul psihic a dr. Rodica Jeican, constituie o premiera in literatura psihiatrica romaneasca, o autentica reevaluare a importantei investigatiei psihice a suferintelor psihiatrice, sufocata in prezent de aplicarea chestionarelor diagnostice structurate, semistructurate… Sub influenta cartii reputatului psihiatrului american Shawn Christopher Shea Psychiatrie Interviewing. The art of Understanding, autoarea ne propune o prezentare exhaustiva a „banalului”, „marginalizatului” examen psihic, dintr-o analiza sistemica a pacientului. Bolnavul este el insusi un sistem fiziologic, psihologic, permitand ca examenul psihic sa fie abordat prin prisma unor analize sistemice in care acesta functioneaza: sistemul de grup, sistemul dual si societal. Analiza sistemica difera de la o boala psihica la alta.
Monografia Examenul psihic este structurata in trei parti. In partea intaia ni se prezinta conceptele de normalitate si boala psihica, relatia medic-pacient, examenul psihic din perspectiva intercomunicarii, diagnosticul in psihiatrie, perceptia bolii psihice in societate.

In partea a II-a ne este expus examenul psihic in mod detaliat, sistematic. Dialogul intercomunicarii este prezentat pe etape, punandu-se accent pe rolul empatiei in intercomunicare si a calitatilor personalitatii clinicianului necesare intr-o examinare competenta, eficienta. Structurarea dinamica a dialogului cu pacientul, se axeaza pe cele 5 etape, propuse de catre Christopher Shea. De asemeni, se acorda importanta comportamentului non verbal, activitatii motorii si limbajului in examinarea psihica.

Anamneza sistemica este prezentata prin prisma modelului bio-psiho-social avansat de George Engel, permitandu-se identificarea sistemului psihologic dual, familial, de grup, societal, existential al bolnavului.

In partea a III-a, ni se propun modalitatile de desfasurare a examenului psihic in functie de nosografia psihiatrica. Capitolul este ilustrat printr-o adecvata si instructiva cazuistica personala, reflectand vasta experienta a practicianului clinician, Rodica Jeican. Examenul psihic cu pacientii rezistenti ofera strategii adecvate si de succes pentru deblocarea negativismului, a non compliantei a celor investigati.

Lucrarea Examenul psihic este o sinteza bogata, valoroasa, a datelor clinice existente din literatura de specialitate, fiind argumentata stiintific de o bibliografie reprezentativa.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.101 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.