Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Explorari functionale in medicina interna - Camelia Diaconu

Explorari functionale in medicina interna - Camelia Diaconu
-15%
Preț: 50,92 lei
59,90 lei (-14,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Expediere estimată: Joi, 27 Feb. 2020
ISBN: 9786065874176
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 520

DESCRIERE

O lucrare utila in practica de zi cu zi

Volumul "Explorari functionale in medicina interna” isi propune sa faciliteze stabilirea diagnosticului, spre beneficiul pacientului. Se va dovedi o lectura placuta si extrem de folositoare pentru toti cei care sunt interesati sa tina pasul cu cele mai importante explorari functionale din medicina interna si specialitatile derivate.

Medicina interna este una dintre cele mai complexe specialitati medicale, in care examenul obiectiv al bolnavului continua sa isi pastreze importanta, acesta neputand fi inlocuit inca de niciun test paraclinic. Un diagnostic pozitiv corect si complet impune insa de cele mai multe ori efectuarea unor teste paraclinice, care aduc elemente suplimentare, "dovezi" esentiale pentru confirmarea suspiciunii clinice. Dezvoltarea efervescenta a tehnicilor de explorari functionale din ultimele decenii, facilitata in special de progresele imagisticii medicale, a impus noi standarde de diagnostic si tratament in medicina interna. Lucrarea coordonata de dr. Camelia Diaconu prezinta cele mai utilizate explorari functionale disponibile, tinand cont de complexitatea si interdisciplinaritatea cazurilor cu care se confrunta medicul internist. Din colectivul de autori fac parte medici a caror experienta profesionala si didactica bogata a constituit fundamentul acestei carti, dar si medici mai tineri, care au contribuit cu entuziasm la redactarea acesteia.

Lucrarea cuprinde 9 sectiuni care acopera ariile medicinei interne, atingand punctele esentiale:

I. EXPLORARI FUNCTIONALE IN BOLILE CARDIOVASCULARE
II. EXPLORARI FUNCTIONALE IN BOLILE PULMONARE
III. EXPLORARI FUNCTIONALE IN BOLILE DIGESTIVE
IV. EXPLORARI FUNCTIONALE IN BOLILE RENALE
V. EXPLORARI FUNCTIONALE IN BOLILE HEMATOLOGICE
VI. EXPLORARI FUNCTIONALE IN BOLILE ENDOCRINE
VII. EXPLORAREA ECHILIBRULUI ACIDO-BAZIC
VIII. EXPLORARI PARACLINICE RECOMANDATE FEMEILOR GRAVIDE
IX. EVALUAREA STATUSULUI NEUROPSIHIATRIC

Unic in aceasta carte:

Datele despre evaluarea statusului neuropsihiatric si informatiile despre explorarile paraclinice recomandate gravidelor.

Public-tinta:

Aceasta carte este adresata mai ales studentilor si rezidentilor, care se pregatesc pentru examenele practice din cadrul stagiilor medicale, dar si pentru cele de rezidentiat si specialitate. Totodata, este utila si medicilor specialisti, interesati de perfectionarea pregatirii lor profesionale.

De acelasi autor:

De la simptom la diagnostic in practica medicala
De la simptom la diagnostic in medicina interna

Nr. de pagini: 520
Anul aparitiei: 2016

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.053 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.