Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Forta economica a femeilor - Andreea Paul

Forta economica a femeilor - Andreea Paul
-5%
Preț: 37,95 lei
39,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 3 Mar. 2020
ISBN: 9789734660278
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 376
Format: 120x185 mm.

DESCRIERE

Ce forta economica a capatat antreprenoriatul feminin? Cine sint reprezentantele sale? Cum au reusit intr-o competitie feroce a mediului de afaceri?
 
Iata citeva dintre intrebarile la care incearca sa raspunda acest volum, o continuare fireasca a celui aparut in urma cu cinci ani, in care era pusa in discutie forta politica a femeilor. De data aceasta au fost invitate sa dea o parte din raspunsuri, dar si sa impartaseasca cititorilor din experienta lor unele dintre cele mai de succes femei din domeniul afacerilor. Dupa o parte introductiva, in care sint prezentate principalele repere ale initiativei private feminine in Romania, instrumentele de sprijinire si politicile publice de interes pentru antreprenoriatul feminin, 56 de afaceriste din numeroase domenii de activitate relateaza succint modul in care au pus bazele firmei, esecurile si piedicile cu care s-au confruntat, precum si recomandari deosebit de utile pentru femeile care doresc sa porneasca o afacere, dar si pentru politicieni, in vederea crearii unui mediu economic mai fluid si mai eficient.
 
Din cuprins:
Aparitia si dezvoltarea clasei sociale antreprenoriale feminine - In cautarea istoriei businessului feminin - Emergenta clasei sociale antreprenoriale feminine in capitalismul romanesc - Instrumente specifice de sprijin a antreprenoriatului feminin - Politici publice internationale suport pentru antreprenoriatul feminin - Experiente antreprenoriale feminine in Romania.
 
Adriana Ahciarliu, Georgeta Alina Alexoiu, Adriana Alionte, Anca Ardelean, Dorina Arsene, Iren Arsene, Camelia Artamon, Simona Baciu, Amelia Boros, Sorina Bradea, Catalina Brinza, Loredana Ioana Bucur, Doina Cepalis, Diana Chivu, Daniela Ciocan (Mois), Irinel Cristu, Carmen Angelica Cuibus, Mihaela Danalache, Ilona Fodoroiu, Adriana Fratila, Michaela Gafar, Felicia Gheorghiu, Cristina Ghinet, Geraldine Ghinet, Marina Hanna, Isabelle Iacob, Corina Ilie, Liliana Masgras, Siminica Mirea, Silvia Nastase, Sonia Nechifor, Cerasela Nerghes, Adina Oancea, Ileana Olaru, Elena Luiza Oprea, Diana Pavelescu, Camelia Paduraru, Delia Popa, Elena Popescu, Rodica Radu, Mirela Retegan, Catalina Rousseau (Stan), Olivia Andreea Rusu Pons, Marcela Sarmasan, Oana Stan, Ruxandra Stanciu, Bibiana Stanciulov, Alina Stancu, Alexandra Stoica, Vania Szasz, Bianca Tudor, Mihaela Raluca Tudor, Valeria Tudor, Ana-Maria Ungheanu, Claudia Mihaela Ursateanu, Rodica Vasin, Corina Vintan, Anca Vlad.
 
Andreea Paul s-a nascut pe 10 septembrie 1978, in Zalau. Este doctor in economie, conferentiar universitar la Facultatea de Relatii Economice Internationale a Academiei de Studii Economice din Bucuresti si fondatoarea organizatiei neguvernamentale INACO – Initiativa pentru Competitivitate. Timp de opt ani s-a axat pe cercetare in cadrul Institutului de Economie Nationala al Academiei Romane, a ocupat postul de consilier cite trei ani in Administratia Prezidentiala si in Parlamentul European, apoi timp de trei ani a fost consilier pe probleme economice a doi premieri in Guvernul Romaniei si patru ani deputat in Parlamentul Romaniei. La Editura Polirom a mai coordonat volumele Forta politica a femeilor (2011) si Forta economica a femeilor (2016).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.060 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.