Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Geografia Asezarilor - Adrian Aurel Baltalunga

Geografia Asezarilor - Adrian Aurel Baltalunga
-10%
Preț: 29,43 lei
32,70 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 8 Apr. 2020
ISBN: 9786065370357
Anul publicării: 2008
Pagini: 224
Categoria: Stiinte Exacte
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Lucrarea contine 14 capitole care, in opinia noastra, cuprind intreaga problematica ridicata in prezent de asezarile umane. De la enumerarea si analiza componentelor asezarilor umane, pana la analiza functionala complexa a asezarilor urbane si rurale, lucrarea de fata se axeaza atat pe demonstratia analitica a unor fenomene geografice complexe, cat si pe sinteza pe care autorul a reusit s-o intocmeasca pe parcursul celor peste 210 de pagini cat numara aceasta lucrare. Un element care se constitue intr-o abordare foarte originala a asezarilor rurale si urbane, este analiza acestor asezari prin prisma acelor discipline umaniste care sunt absolut necesare a fi abordate intr-un studiu umano-geografic. Autorul a inteles pe deplin faptul ca simpla „descriere” geografica a unei asezari, indiferent ca este un sat sau un oras, nu este de ajuns pentru intelegerea acelor fenomene determinante in spatiul geografic umanizat. In esenta, autorul, a reusit prin aceasta lucrare, sa demonstreze faptul ca numai „analiza” geografica complexa poate raspunde la multitudinea de intrebari si probleme pe care asezarile umane le ridica in cadrul societatii actuale. Domnul lector doctor Adrian-Aurel BALTALUNGA a reusit sa ne demonstreze prin aceasta lucrare, inca odata, ca vremea „Geo-grafiei” adica a simplelor si simplistelor descrieri geografice, se apropie de sfarsit, si ca trebuie sa facem trecerea la un nou tip de geografie, analitica, la ceea ce Simion Mehedinti numea in urma cu 104 de ani in lucrarea sa Antropogeografia si intemeetorul ei Fr. Ratzel, „Geo-analitica”…
Citind manuscrisul, am avut placerea sa regasesc stilul domniei sale, expresiile si ideile sale pe care personal le cunosc inca din perioada studentiei. Aceasta lucrare nu a facut decat sa-mi reconfirme aprecierile si increderea profesionala si stiintifica pe care le-am avut si le am in autorul acestei carti. Asa cum era de asteptat, domnul lector doctor Adrian-Aurel BALTALUNGA a reusit si de aceasta data, la fel ca si in celelalte 5 lucrari majore aparute sub semnatura domniei sale, sa cuprinda un domeniu nu numai interesant si atragator din punct de vedere stiintific, dar si foarte complicat, datorita permanentelor schimbari care au loc in ansamblul mediului geografic uman….
dr. Silviu COSTACHIE
 
Se spune ca Dumnezeu, dupa ce a creat Pamantul, si-a continuat opera cu orasele. A luat un cos plin cu flori si a pornit in periplu, aruncand din loc in loc cate o floare. Acolo unde aceasta cadea, inflorea un oras. La un moment dat, s-a impiedicat de Alpi iar cosul s-a rasturnat deasupra Italiei … astfel a rasarit un sirag de perle – minunatele orase italiene. (prof. univ. dr. Valeria Amelia VELCEA, in memoriam …).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.075 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.