Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Geografie. Manual pentru clasa a IV-a, semestrul I si semestrul II. Contine editia digitala - Stefan Pacearca, Manuela Popescu

Geografie. Manual pentru clasa a IV-a, semestrul I si semestrul II. Contine editia digitala - Stefan Pacearca, Manuela Popescu
-5%
Preț: 41,71 lei
43,90 lei (-4,99%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 25 Sep. 2020
ISBN: 9786068681696
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 64+64
Categoria: Manuale scolare
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Editie tiparita:

Contine 2 volume structurate in cate 6 unitati de invatare fiecare. Un volum contine 64 de pagini color.

Editia digitala:

    62 elemente educationale interactive in cadrul carora se respecta pasii metodici ai disciplinei, cu scopul de a avea un parcurs progresiv, pornind de la reprezentari concret-intuitive, prezentand informatii relevante in modalitati diferite de vizualizare, in functie de competentele si obiectivele urmarite, dar si pentru a veni in intampinarea stilurilor diferite de invatare. Pe langa rolul de captare a atentiei, aceste elemente sustin activitatile de observare, descoperire si transmitere a informatiilor noi intr-o maniera relaxanta si atractiva, implicand elevii in descoperirea conceptelor si notiunilor in realitatea inconjuratoare si a explicarii fenomenelor la nivel concret.

    94 elemente educationale cu interactiune scazuta: desene, fotografii, diagrame statice, harti statice. Acestea au fost alese dintre cele care contribuie la intelegerea continutului prezentat si astfel incat sa poata folosi drept suport in predare sau in activitati efectuate in clasa.

Manualul se bazeaza pe experienta concreta a elevului in orizontul sau si pe realitatea cotidiana. Totodata, abordarea este diversa, fiind prevazute continuturi monodisciplinare si interdisciplinare, prin conexiuni cu stiintele naturii, matematica, istoria.

Demersul didactic propune diverse activitati de invatare:
  • exercitii de localizare empirica a elementelor din orizontul imediat;
  •  
  • local si apropiat, masurarea unor distante existente intre puncte de reper;
  •  
  • identificarea unor reprezentari cartografice;
  •  
  • recunoasterea unor elemente ale spatiului geografic local;
  •  
  • compararea elementelor din realitate si a celor reprezentate pe harta.

Prin activitatile sugerate, manualul are, pe langa functia sa fireasca, informativa si formativa, un plus de valoare ce rezida din contextualizarea invatarii, ancorarea ei in realitatea vietii si societatii in care elevul devine parte activa. Activitatile de invatare plaseaza elevul in conditiile naturale ale vietii, determinate de motivatii si atitudini adecvate in raport cu particularitatile psihologice si cu mediul apropiat.

Datorita manierei in care este structurat, manualul contribuie la optimizarea procesului de predare-invatare-evaluare. De asemenea, acesta le ofera elevilor posibilitatea dobandirii unei experiente sociale constructive bazate pe cooperare si colaborare in rezolvarea problemelor vietii.

Personajele folosite ilustreaza preferintele actuale ale copiilor de 9-10 ani, au varsta apropiata cu a utilizatorilor, vizeaza diferite tipologii si sunt realizate grafic in trend cu moda. Motivul pentru care am introdus personajele este acela de a motiva intrinsec si de a stimula copiii sa se implice in mod activ in invatare, sa studieze cu interes, intr-un context placut, specific varstei.
 
Varianta digitala interactiva este conceputa intr-o forma atractiva, in maniera moderna, fara dificultati in aplicare si exploatare. Este similara variantei tiparite a manualului, prin respectarea continutului stiintific, ordinii temelor si stilului grafic.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.099 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.