Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Globalismul ca forma de colonialism la inceputul secolului XXI - Nicolae Iuga

Globalismul ca forma de colonialism la inceputul secolului XXI - Nicolae Iuga
-10%
Preț: 13,50 lei
15,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 9 Apr. 2020
ISBN: 9786067993073
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 140
Categoria: Beletristica
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Intre secolele XVI-XIX unele tari europene au creat intinse imperii coloniale, in cele doua Americi, in India, China si Africa, teritoriile altor civilizatii au fost ocupate prin razboaie de cotropire si jaf, populatiile indigene aduse la conditii de inrobire sau exterminate. Miza a constituit-o acapararea bogatiilor locale: aur, pietre pretioase, sclavi, mirodenii, forta de munca ieftina, stofe scumpe si alte produse exotice. Apoi aceste imperii s-au destramat si au disparut.
 
In prezent, practicile vechilor imperii coloniale renasc camuflate sub pretextul globalismului. W. Engdahl, politolog si consultant economic independent, descrie SUA de azi ca fiind un tip de Imperiu cu totul nou, care nu se bazeaza pe ocuparea militara a unui teritoriu, ci pe detinerea unor resurse vitale. Un Imperiu care controleaza finantele mondiale, lantul alimentar de baza, energia, petrolul, industria chimico-farmaceutica si in principiu poate aplica „sanctiuni” impotriva oricarui alt stat de pe glob. Dar si acest super-imperiu, ca oricare alt imperiu din istorie, va avea un sfarsit, iar sfarsitul SUA va veni – dupa Engdahl – exact din aceasta tendinta a sa, aceea de a controla totul la scara planetara. - Nicolae Iuga

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.078 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.