HOT Books for HOT Days
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Influenta Tratatului de la Marrakesh asupra relatiilor comerciale internationale - Nicolae-Horia Tit

Preț: 100,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Livrare estimată: Marți, 30 Iul. 2024
ISBN: 9786062725266
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 520
Format: 145x205
Categoria: Carti drept

DESCRIERE

Influenta Tratatului de la Marrakesh asupra relatiilor comerciale internationale reproduce textul (nemodificat al) tezei de doctorat care a fost elaborata de domnul Nicolae-Horia Tit sub coordonarea domnului Profesor Ioan Macovei si sustinuta in anul 2012 la Facultatea de Drept a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

Publicarea in anul 2024 a acestei carti se face in indeplinirea criteriului C1 „Performanta de fond” prevazut in Ordinul ministrului educatiei nationale si cercetarii stiintifice nr. 6129/2016 – teza de doctorat publicata la o editura din tara cu prestigiu recunoscut in domeniul stiintelor juridice.

Prin aceasta monografie sunt analizate elementele fundamentale ale institutiilor de drept care decurg din Acordul de la Marrakesh si anexele acestuia, cu precadere cele care influenteaza relatiile comerciale internationale. Sunt avute in vedere o dimensiune sistemica, multilaterala, respectiv analiza regulilor care decurg din principalele acorduri multilaterale anexa la Acordul de la Marrakesh si care au caracter obligatoriu pentru toate statele membre, si o dimensiune itemica, nationala, respectiv gradul de libertate sau constrangere pe care fiecare stat membru si-l asuma prin angajamentele sale specifice in cadrul organizatiei.

Lucrarea este structurata in sapte capitole, pe parcursul carora sunt analizate reglementari aplicabile comertului international cu accent pe cele elaborate a in cadrul Organizatiei Mondiale ale Comertului (OMC), fiind explorate: principiile generale, regulile privind accesul la piata de bunuri si servicii, exceptiile de la principiile si regulile generale aplicabile comertului international in cadrul sistemului multilateral al OMC, precum si aspecte legate de protejarea pietei interne si protejarea drepturilor de proprietate intelectuala legate de comert. Cercetarea acestor institutii si norme se bazeaza pe practica elaborata la nivel international de Organismul de solutionare a diferendelor din cadrul OMC, ale carui solutii ofera numeroase interpretari valoroase.

Avand in vedere aspectele sintetizate, recomandam aceasta analiza detaliata tuturor celor interesati de imbunatatirea cunostintelor privind reglementarile aplicabile comertului international.

Nicolae-Horia Tit este lector universitar doctor la Facultatea de Drept a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, decan al acestei facultati si avocat in Baroul Iasi.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.4545 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.