Clubul cartilor
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Infractiuni vamale in legislatia Republicii Moldova si cea a Romaniei. Studiu de drept comparat. Monografie - Aurel Octavian Pasat

PRP: 49,90 lei (-16,99%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 41,42 lei
Diferență: 8,48 lei
Disponibilitate: în stoc
Livrare estimată: Vineri, 26 Apr. 2024
ISBN: 9786062618056
Anul publicării: 2023
Pagini: 226
Categoria: Carti drept

DESCRIERE

Studiul monografic asupra infractiunilor vamale are semnificatie teoretica ce rezida din analiza juridico-penala a infractiunilor vamale si evaluarea prevederilor legale ale art. 248, 2481, 2482 si 249 din Codul Penal al Republicii Moldova si ale art. 270, 271, 272 si 273 din Cod vamal al Romaniei, prin prisma viziunilor doctrinare in materie, sustinute cu practica judiciara pertinenta.

Scopul prezentei lucrari consta in aprofundarea conceptiei privind raspunderea penala pentru infractiunile vamale, in evidentierea si in solutionarea problemelor de drept penal ce vizeaza infractiunile din sfera vamala, reglementate de legislatia penala a Republicii Moldova si de cea a Romaniei, precum si in formularea unor propuneri de lege ferenda menite sa optimizeze cadrul legal actual in materie.

Abordarile metodologice, prescriptiile teoretice si concluziile practice prezentate in lucrare pot fi utilizate atat de doctrinari in desfasurarea pe viitor a cercetarilor teoretice, precum si de practicieni in procesul solutionarii problemelor legate de infractiunile vamale potrivit legislatiei Republicii Moldova si celei a Romaniei. Importanta practica a cercetarii de fata consta in faptul ca va servi drept punct de reper pentru cei abilitati cu aplicarea legii, contribuind la incadrarea juridico-penala corecta a infractiunilor vamale, avandu-se in vedere faptul ca lucrarea contine valoroase recomandari practice in acest sens.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.5465 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.