Promotie Editura TREI
Contact: 0786.253.910 / 0736.361.210

Intelegerea textelor si ariile curriculare - Mark W. Conley

Intelegerea textelor si ariile curriculare - Mark W. Conley
-10%
Preț: 44,95 lei
49,95 lei (-10,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 28 Oct. 2021
ISBN: 9789734669189
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 432
Categoria: Pedagogie

DESCRIERE

Traducere de Raluca Ungureanu, Dragos Rusu, Liliana Romaniuc (coord.)
 
Prin Intelegerea textelor si ariile curriculare, Mark Conley, unul dintre principalii cercetatori in domeniul educatiei de astazi, le ofera profesorilor o gama larga de idei, strategii si tehnici care sa-i ajute pe elevi sa-si dezvolte abilitatile de intelegere a unui text – abilitati legate de scris, citit, vorbire, ascultare, intelegere si deprinderile necesare in abordarea diferitelor arii curriculare. Dupa o prezentare a contextului educational actual, in conditiile unei revolutii tehnologice cu implicatii profunde asupra viitorului elevilor, volumul se concentreaza pe specificul modului de planificare si predare, subliniind necesitatea dobindirii de catre elevi a unor abilitati esentiale, precum activarea cunostintelor anterioare, cresterea nivelului de intelegere sau dezvoltarea unei modalitati de invatare pe baza gindirii critice. Sint vizate de asemenea formarea identitatii elevilor sau capacitatea lor de a lua deciziile potrivite, dar si responsabilitatea profesorilor si exigentele tot mai mari cu care se confrunta acestia.
 
Mark W. Conley, profesor la College of Education din cadrul University of Memphis, este un cercetator si autor foarte apreciat din domeniul literatiei. Eforturile cercetarilor sale de ultima ora se concentreaza pe relatia dintre literatia adolescentilor si noile cerinte de responsabilitate, pe dezvoltarea de strategii de invatare in ariile de continut si pe predarea modalitatilor de implementare a strategiilor de invatare in cadrul programei la profesorii incepatori si la cei care se pregatesc sa devina profesori. Ca autor de succes, dr. Conley a publicat mai multe carti si numeroase articole despre evaluarea literatiei, literatia in aria de continut si politica literatiei, printre care Connecting Standards and Assessment through Literacy. Odata cu publicarea volumului Content Area Literacy: Learners in Context (Intelegerea textelor si ariile curriculare), dr. Conley pune in legatura predarea literatiei in ariile de continut si practicile de evaluare cu strategiile de invatare bazate pe cercetare, totul in contextul provocarilor de astazi privitoare la evaluare si responsabilitate, combinate cu o noua intelegere a adolescentilor si literatiei. Anterior, dr. Conley a fost coordonatorul programului de doctorat de la Department of Teacher Education din cadrul Michigan State University. In prezent, dr. Conley mentine o relatie strinsa cu practicile si practicienii din scolile de astazi, in calitate de profesor la University of Memphis, si cu Memphis City Schools, fiind autorul curriculumului de la Memphis Literacy Corps, un program de tutoriat ce cuprinde 900 de tutori de virsta facultatii si 3. 000 de copii. De asemenea, a creat activitati online si live de dezvoltare profesionala pentru o parte dintre cei 7. 000 de profesori ai acestei unitati. Ca rezultat al cercetarii sale privind adolescentii si literatia in context urban, dr. Conley conduce un program de tutoriat pentru literatia adolescentilor in scolile urbane al caror personal este format din profesori incepatori. Dr. Conley a facut parte si din consiliul de administratie al National Reading Conference in perioada 2006-2008. Recent a fost instructor pentru educatia de calitate a profesorilor licentiati la nivel de scoala primara si generala in cadrul Reading Task Force si Literacy Task Force pentru International Reading Association. Dr. Mark Conley locuieste cu sotia lui, Tami, arhitecta, in Memphis, Tennessee… mai putin pentru o saptamina in fiecare vara, cind isi urmareste pasiunea pentru ciclism, luind parte la RAGBRAI, o cursa cu bicicleta de o saptamina de-a lungul statului Iowa.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Librarie online - Stiinte

Created in 0.088 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.