Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Ipostaze ale ideologiei in teoria politica - Daniel Sandru

Ipostaze ale ideologiei in teoria politica - Daniel Sandru
-5%
Preț: 9,49 lei
9,99 lei (-5,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 4 Mar. 2020
ISBN: 9789734644315
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 288
Format: 130x200 mm.
Categoria: Stiinte Umaniste

DESCRIERE

Ideologiile joaca un rol important in epoca actuala, indiferent daca se prezinta sub forme consacrate, daca propun directii de actiune noi sau daca apar ca un cadru ideatic transdoctrinar. Ele influenteaza traseele sociopolitice pe care indivizii si grupurile le urmeaza in vederea integrarii comunitare si a dobandirii unei anumite identitati. Pledand pentru recuperarea conceptului de ideologie ca instrument esential in analiza teoriei politice, datorita rolului sau in explicarea realitatii politice, Daniel Sandru schiteaza cadrul teoretic si metodologic al acestuia si il aplica unor varii exemple, de la liberalism la opera unor autori romani precum Petre Andrei sau N. Steinhardt.
 
Din cuprins:
Ideologia si seductia imaginarului politic - Ideologie si fantasme politice in contextul liberalismului contemporan - Mitul politic in context ideologic - Ideologia si fascinatia„religiilor politice” - Totalitarismul ca ideologie anti-politica - Populismul ca ideologie antiprocedurala - Democratizarea, elitele politice si ideologia democratica in postcomunism - Mass-media, spatiul public si ideologia democratica in Romania postcomunista - Intelectuali si„capcane politice” in Romania interbelica.
 
Prefata de Dan Pavel
 

Daniel Sandru este conferentiar universitar doctor la Facultatea de Stiinte Politice si Administrative a Universitatii „Petre Andrei” din Iasi, institutie in cadrul careia a fost ales, in 2012, presedinte al Senatului Universitar. Este profesor asociat la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava, unde preda cursuri de ideologii politice si de filosofie politica. Intre 2010 si 2013 a fost bursier postdoctoral al Academiei Romane si a efectuat stagii de cercetare la Universitat Konstanz (2010, 2012) si Humboldt-Universitat zu Berlin (2011). Este membru al International Political Science Association si al International Sociological Association (Research Committee on Political Sociology). A debutat publicistic in 1998, ca redactor-sef al revistei Opinia studenteasca, fiind in prezent director al revistei de cultura Timpul, redactor-sef al revistei de stiinte politice Polis si colaborator la Blogurile Adevarul. ro. A publicat volumele: Reinventarea ideologiei (2009, lucrare distinsa cu Premiul „Ion Petrovici” al Academiei Romane, cu Premiul revistei Sfera Politicii si cu Premiul revistei Transilvania pentru filosofie politica), Sub semnul paradoxului cotidian (2010, publicistica), Teorie politica si ideologie (curs universitar, 2011), Concepte si modele in stiinta politica (in colab., 2001) si a coordonat lucrarile Totalitarismul. De la origini la consecinte (2011, in colaborare cu Sorin Bocancea), Mass-media si democratia in Romania postcomunista (ed. I, 2011; ed. a II-a, 2013, in colaborare cu Sorin Bocancea), Sinteze de stiinta politica (2012, in colaborare cu Cristian Bocancea), Dimensiuni social-politice ale operei lui Petre Andrei (2012, in colaborare cu Doru Tompea) si Zece exercitii de „inginerie constitutionala” (2013, in colaborare cu Sorin Bocancea). In 2013 i-a aparut si un volum de literatura pentru copii, intitulat Povesti din Lumea Dealului. Istorisite lui Serban de catre tatal sau.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.074 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.