Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Istoria cinematografiei in capodopere - Virstele peliculei Volumul III (Tudor Caranfil)

Istoria cinematografiei in capodopere - Virstele peliculei Volumul III (Tudor Caranfil)
-20%
Preț: 31,96 lei
39,95 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789734616961
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 558
Format: 130x200 mm.
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Istoria cinematografiei in capodopere. Virstele peliculei. Vol. 3: De la„Cintaretul de jazz” la „Luminile orasului” (1927-1931) de Tudor Caranfil. Editia a II-a
 

Al treilea volum al seriei abordeaza perioada in care se transeaza disputa dintre filmul„mut” si cel sonor si al carei inceput este marcat de premiera Cintaretului de jazz. Tot in aceasta perioada au loc si primele decernari ale Premiilor Oscar (stagiunea 1927-1928), care, desi la inceput ignora complet noile„talkies”, ajung in citiva ani sa le recunoasca valoarea. Marii regizori ai vremii– printre care Dreyer, King Vidor, Sjöström, Dovjenko, Von Sternberg, Renoir, Murnau, mentionati in acest volum– au fost nevoiti sa se adapteze din mers la noile mijloace tehnice. Dar parerile erau impartite: pe de o parte, Eisenstein credea in filmul sonor si in„cuvintele revelatoare”, pe cind Chaplin considera cuvintul fatal pentru celebrul sau tramp, creat prin si bazat exclusiv pe„alfabetul miscarii, poezia gestului”.
 
„Carti fascinante, precum un serial bine condus...” (Roxana Pana)
 
„Tudor Caranfil, admirabil cunoscator al cinematografului...” (Nicolae Manolescu)

„Apreciez, la Tudor Caranfil, mersul impotriva curentului, curajul de a-si sustine parerile chiar si atunci (sau mai ales atunci) cind are de dus razboi cu toata lumea. Dar Caranfil n-ar mai fi Caranfil daca s-ar plia pe opinia majoritatii, si cred ca acesta este meritul sau cel mai mare.” (Alex. Leo Serban)
 
„Esti captivat de aceste capodopere ale cinematografiei, iar scrisul lui Tudor Caranfil este, la rindul lui, captivant. Tudor Caranfil stie sa emotioneze cititorul.” (Mihai Fulger)

Cuprins:
Cintaretul de jazz - Patimile Ioanei d'Arc - Oamenii, duminica - Multimea - Vintul - Femeia in Luna - Noul si vechiul - Jurnalul unei fete pierdute - Pamint - Ingerul albastru - Cateaua - Tabu - Luminile orasului.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.052 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.