Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Istoria, intre stiinta si scoala. Perioada interbelica in Basarabia - Stefan Ihrig, Vasile Dumbrava, Dietmar Muller

Istoria, intre stiinta si scoala. Perioada interbelica in Basarabia - Stefan Ihrig, Vasile Dumbrava, Dietmar Muller
-10%
Preț: 54,00 lei
60,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 12 Apr. 2021
ISBN: 9789975940535
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 208
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Articolele stranse in aceasta lucrare cu privire la perioada interbelica au fost prezentate, intr-o forma initiala, in cadrul seminarului organizat de Institutul „Georg Eckert” in decembrie 2006 si discutate cu profesorii si autorii de manuale din Moldova prezenti la aceasta intrunire. Autorii au incercat, in editia de fata, sa tina cont de discutiile privind diferitele perspective de continut, dar si de felul in care acesta poate fi prezentat in cadrul lectiilor de istorie. De regula, au fost adaugate surse care pot fi' folosite la pregatirea subiectului prevazut pentru ora de istorie. In plus, s-a incercat de a realiza trei lectii-model.

Problemele de baza ale transferului au fost, asadar, deja amintitele neajunsuri de ordin structural — timp insuficient de predare, lipsa materialelor didactice si a surselor. in ceea ce priveste unele perspective mai dificile, chiar oamenii de stiinta au avertizat asupra faptului ca ar fi prea grele pentru uzul la lectiile de istorie. invatatorii prezenti nu au fost insa de acord cu acest lucru, atragand atentia asupra capacitatii cadrelor didactice si elevilor de a trata subiecte mai dificile. Aceasta credinta in posibilitatile transmiterii de informatii istorice in scoli ne-a dat curaj. Rezultatele discutiilor se gasesc in cele trei lectii-model din cea de-a treia parte a cartii.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.092 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.