Editurile lui Florar
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Isus, prin ochii Orientului Mijlociu. Studii culturale in Evanghelii - Kenneth E. Bailey

PRP: 100,00 lei (-5%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 95,00 lei
Diferență: 5,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786067322675
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 432
Format: 150x230
Categoria: Sfaturi Practice

DESCRIERE

Kenneth Bailey ne conduce intr-un studiu caleidoscopic al persoanei lui Isus, de-a lungul celor patru evanghelii, pornind de la nasterea Lui. Bailey analizeaza viata si lucrarea lui Isus, punand accentul pe rugaciunea Tatal nostru, pe Fericiri, pe felul lui Isus de a Se raporta la femei si zabovind, mai ales, asupra parabolelor lui Isus. De-a lungul intregii carti, Bailey isi dovedeste expertiza de specialist in cultura Orientului Mijlociu pentru a ne facilita o mai profunda cunoastere a persoanei si importantei lui Isus in cadrul contextului Sau cultural. Cu un gest ferm, dar delicat, Bailey ridica straturile intunecoase ale interpretarii occidentale moderne pentru a ni-L arata pe Isus in adevaratul Sau context istorico-cultural.
Volumul semnat de Ken Bailey este o lectura obligatorie pentru oricine doreste sa studieze in mod serios Noul Testament.

Kenneth Bailey nu aduce perspective noi, ci idei, de cele mai multe ori, la fel de vechi precum Biserica primara si Parintii Bisericii cei din vechime, dar care, se prea poate, sa le para noi multora dintre cititorii lui occidentali. Avem aici... un set de studii atragatoare si interesante care evidentiaza lumea reala pe care textele Noului Testament o presupun.
— Edith M. Humphrey, profesor de Noul Testament, Seminarul Teologic din Pittsburgh

De la copilaria petrecuta in Egipt la o cariera desfasurata in contextul Orientului Mijlociu, Bailey s-a evidentiat ca principalul exeget cultural al vietii lui Isus. Facand apel la cunostinte din antropologia culturala si exegeza, deodata textele evangheliilor prind viata ca povestiri din Orientul Mijlociu asa cum si sunt in fapt.
— Gary M. Burge, profesor de Noul Testament, Colegiul si Scoala doctorala Wheaton

In acest studiu extrem de bine documentat si antrenant, Kenneth Bailey... sta pe umerii exegetilor Orientului Mijlociu, pe care putini dintre occidentali sunt in stare sa-i citeasca. Cartea aceasta va slefui intelegerea istorica, va imbunatati felul de a predica si va fi motorul pentru noi studii de cercetare... Este de admirat ca, de-a lungul intregii sale analize, Bailey pastreaza la locul lor de cinste crucea si mesajul surselor din care s-a inspirat.
— Robert W. Yarbrough, profesor asociat si presedinte al departamentului de Noul Testament, Scoala Biblica Evanghelica Trinity

Kenneth Bailey, un desavarsit povestitor si un bun cunoscator si fin observator al culturii Orientului Mijlociu, apeleaza la experienta sa de peste saizeci de ani petrecuti in aceasta regiune pentru a ne pune la dispozitie o lucrare de capatai despre lumea in care a trait Isus. Pasiunea lui Bailey pentru istorisirile biblice, pusa alaturi de scriitura sa limpede fac din Isus, prin ochii Orientului Mijlociu o lectura captivanta atat pentru eruditi, pastori, cat si pentru publicul larg.
— Lynn Cohick, profesor asociat de Noul Testament, Colegiul si Scoala doctorala Wheaton

Observatiile pertinente si de mare ajutor pe care le face Bailey m-au cucerit cu multa vreme in urma... Prin stilul sau de a aborda chestiunile, el ne insufleteste pe toti aceia dintre noi a caror munca are de-a face cu sursele antice sa luam in considerare noi perspective de lucru.
— Craig Keener, profesor de Noul Testament, Seminarul Teologic Palmer si autorul lucrarii Comentariu cultural-istoric al Noului Testament

Kenneth Bailey a facut o treaba deosebita ajutandu-ne sa ne punem lentilele unui credincios din Orientul Mijlociu si sa capatam astfel noi intelesuri asupra a ceea ce a existat dintotdeauna in textul biblic, dar care nu ne-a fost prea clar cand l-am studiat numai din perspectiva noastra.
— Mary J. Evans, prorector emerit, Scoala Teologica din Londra

Lucrarea lui Kenneth Bailey, Isus, prin ochii Orientului Mijlociu, este bogata in observatii exegetice si culturale. El aduce lumina asupra unor chestiuni care de cele mai multe ori sunt omise in cartile si comentariile asupra vietii lui Isus scrise dintr-o perspectiva occidentala.
— Craig A. Evans, remarcabil profesor de Noul Testament, Colegiul Biblic Acadia si autorul cartii Fabricating Jesus: How Modern Scholars Distort the Gospels

 Despre autor

KENNETH E. BAILEY (1930–2016) si-a obtinut doctoratul in teologie la Seminarul Concordia, St. Louis. A fost autor, conferentiar si profesor emerit de studii de cercetare a Noului Testament din perspectiva Orientului Mijlociu in cadrul Institutului Ecumenic Tantur din Ierusalim. Timp de patruzeci de ani a locuit si a predat studii de Noul Testament in Egipt, Liban, Ierusalim si Cipru si a scris mai multe lucrari atat in engleza, cat si in araba, printre acestea amintim Pavel prin ochi mediteraneeni, The Cross and Prodigal, Jacob and the Prodigal, Finding the Lost: Cultural Keys to Luke 15.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.4610 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.