Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
Lauda Zazenului - Hakuin Ekaku
20,24 lei
23,00 lei (-12%)

Lauda Zazenului - Hakuin Ekaku

Lauda Zazenului - Hakuin Ekaku
-12%
Preț: 20,24 lei
23,00 lei (-12%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 8 Apr. 2020
ISBN: 9737970330
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 224
Categoria: Religie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

In acest volum sunt reunite cateva din scrierile sale importante. Asa cum rezulta si din cuprins, ele cuprind comentarii despre doctrina Zen, invataturi pentru discipolii angajati pe Cale, poeme, la care se adauga nenumarate tusuri care i-au adus faima lui Hakuin.

Stilul lui personal era aprig si imprevizibil. Spune un lucru intr-un loc, apoi in alt loc il contrazice. Varsa foc si para la adresa buddhismului caldicel din vremea lui si isi indeamna fara incetare ucenicii sa se straduiasca din rasputeri. Cea mai binecunoscuta caracterizare a propriei lui opere apare in colofon pe cateva din autoportretele lui:

"Pe taramul celor o mie de Buddha

E urat de cei o mie de Buddha.

Printre droaia de demoni

E urat de droaia de demoni

Zdrobeste ereticii de azi ai "iluminarii tacute"

Ii face harcea-parcea pe orbii calugari

heterodocsi din generatia lui

Nesuferitul asta orb de mosneag chelios

Adauga si mai multa mizerie la cata mizerie e."

Pentru Hakuin trei lucruri erau esentiale pentru realizarea naturii proprii; el cerea de la ucenicii sai: dai-shinkon, credinta nezdruncinata in Doctrina, dai-gidait, un mare "ghem de indoiala", adica aplecarea energica asupra koan-urilor, si in sfarsit, dai-junshi, mare hotarare in urmarirea Caii.

Obisnuia sa spuna: "Cel caruia ii lipseste oricare dintre acestea e ca un ceaun cu trei picioare caruia unul i s-a rupt."

Despre hotarare spunea urmatoarele: "In orice caz, nimic nu este mai rau pentru practicantul caii decat sa puna pret pe trupul sau, sa-i acorde valoare si sa-i faca favoruri. Chiar daca e inconjurat de serpi si duhuri ale apei, un om care s-a hotarat odata sa faca un lucru trebuie sa nu se lase pana ce nu termina ce a inceput. Indiferent cat de foame sau de frig i-ar fi, trebuie sa indure; indiferent la vant si la ploaie, trebuie sa ramana neclintit. Si chiar de-ar trebui sa intre in inima focului sau sa se arunce in fundul unei ape inghetate, trebuie sa deschida ochiul pe care Iluminatii (Buddha) si Patriarhii l-au realizat, sa patrunda intelesul adanc al doctrinei si sa vada totul lamurit pana la principiul ultim."

CUPRINS

"Cum suna cand bati dintr o singura palma?" (Viata si lucrarea Maestrului Hakuin Ekaku)

Marire Lotusului Legii Minunate (Raspunsul maestrului Hakuin la scrisoarea unei batrane maici din Scoala Nichiren).

Cuvant despre Maestrul Shoju Rojin (Introducere la Cuvinte despre Cronicile Maestrului Sokko)

Pericolele doctrinei Zen

Cuvant despre kensho

Cele Cinci Ranguri ale Aparentului si Realului (Invataturile tainice ale calugarului care a trait pe Muntele To)

Comentarii acide la Sutra Inimii (Redactate de foame si frig si revizuite de foame si frig

Muntele Iwataki (Reflectii asupra Zenului Nimic-facerii)

Cuvant despre Sutra Platformei a lui Hui Neng.

Cuvant despre practica Zen

Lauda Zazenului

Bibliografie selectiva

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.056 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.