Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Lucrarea Bisericii in societate in anul 2019. Omagierea satului romanesc si evocarea patriarhilor carturari - Preafericitul Parinte Patriarh Daniel

Lucrarea Bisericii in societate in anul 2019. Omagierea satului romanesc si evocarea patriarhilor carturari - Preafericitul Parinte Patriarh Daniel
Preț: 95,63 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 8 Apr. 2020
ISBN: 9786062903534
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 572
Categoria: Religie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Volumul „Omagierea satului romanesc si evocarea patriarhilor carturari. Lucrarea Bisericii in societate in anul 2019” ilustreaza, prin imagini si cuvinte, bogata si rodnica lucrare misionara, promotoare de valori si demnitate, desfasurata de Bisericasi de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, in anul 2019, declarat de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane drept „Anul omagial al satului romanesc (al preotilor, invatatorilor si primarilor gospodari)” si „Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu si Iustin Moisescu”. Satul romanesc, pastrator fidel al traditiei bisericesti si culturii nationale, a fost de-a lungul timpului spatiul in care s-au dezvoltat si s-au desavarsit valorile spirituale, culturale si morale ale neamului. Desemnand anul 2019 ca An omagial al satului romanesc, Biserica Ortodoxa Romana isi arata interesul fata de acest spatiu care a dat poporului roman dimensiunea civilizatiei umane, asa cum Biserica i-a dat dimensiunea sacrului. Biserica, scoala si comunitatea (ca familie extinsa) sunt stalpii pe care se cladesc nu doar caractere frumoase, ci si natiuni puternice si durabile. Preotul, invatatorul si primarul au constituit dintotdeauna principalii factori de coeziune intr-o comunitate.
 
In paginile lucrarii de fata sunt reunite cuvantarile reprezentative ale Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, actele de sfintire, pastoralele sinodale si patriarhale, scrisorile irenice transmise de Preafericirea Sa cu ocazia Sarbatorilor Invierii si Nasterii Domnului, mesajele comunicate cu diverse ocazii unor personalitati sau institutii, ori rostite in cadrul unor evenimente importante prilejuite de sarbatori sau intalniri publice, condoleantele transmise oficial, precum si prefetele celor mai importante volume aparute la Editurile Patriarhiei Romane.
Totodata, lucrarea ilustreaza legaturile traditionale ale Bisericii Ortodoxe Romane cu celelalte Biserici Ortodoxe Surori, precum si activitatile de promovare a relatiilor de respect si cooperare intercrestina si interreligioasa. Mesajele adresate intaistatatorilor Bisericilor Ortodoxe si cuvantarile din cadrul unor simpozioane sau conferinte internationale ne arata tuturor grija Preafericitului Parinte Patriarh Daniel pentru comuniune si cooperare, dar si responsabilitatea eclesiala a clerului si constiinta misionara a mirenilor, cu scopul intensificarii prezentei active a Bisericii in societate.
 
Publicarea acestui volum reprezinta rodul unei bune cooperari intersectoriale existente intre Editurile Patriarhiei Romane, Cabinetul Patriarhal, Cancelaria Sfantului Sinod, Ziarul Lumina, Agentia de stiri BASILICA, Tipografia Cartilor Bisericesti si Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Bucurestilor. Constituind un valoros instrument de lucru si un reper pentru ostenitorii din mass-media bisericeasca si laica, volumul de fata este util nu numai pentru teologi, ci si pentru toti cei interesati sa cunoasca viata si activitatea Bisericii Ortodoxe Romane.
Prezenta lucrare, „Omagierea satului romanesc si evocarea patriarhilor carturari. Lucrarea Bisericii in societate in anul 2019”, a aparut prin grija Preacuviosului Arhimandrit Paisie Teodorescu, vicar patriarhal, a Preacucernicului Preot Ion Dragomir, consilier patriarhal la Cabinetul Patriarhal, precum si a Preacucernicului Preot Sorin-Vasile Tancau, redactor coordonator in cadrul Editurilor Patriarhiei Romane.
Editura BASILICA

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.066 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.