Mosii Delfin
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Lumea de cristal - Proca Dorin

Lumea de cristal - Proca Dorin
PRP: 15,00 lei (-20%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 12,00 lei
Diferență: 3,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786065836983
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 114
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Lumea de cristal - Proca Dorin
 

Poezia adevărată echivalează cu o incantație. Miracolul ei stă în chiar capacitatea de a suporta banalul, de a intui magicul, de a profeți unicul adevăr. Textul asumat ce poartă în sine mărturia unei credințe are de obicei forța de a convinge. Peste asemenea considerații facile, un hâtru ar zice că poezia trebuie să aibă o,, funcție sanitară" - să coboare în stradă și să vindece răni. De-abia dintr-un asemenea punct putea-vom vorbi despre catharsis. Registrele lirismului contemporan sunt din start contrastante, își conjugă devenirile sub forma unor antiteze puternice, mărturii la rândul lor ale unei realități defragmentate. 

     Volumul de față semnat de Dorin Proca se instituie într-un,, contract pe viată" de factură lirică; altfel spus, e încă un semnal al credinței autorului, raportată la o lume parțial virtuală, în stare de a perpetua credibil criterii de valoare. În ciuda acestei evidențe, poemele nu sunt nici pe departe echivalentele unor legi dure ori exprimări apodictice. 

    Poezia lui Dorin Proca respiră pe mai departe tinerețe: nu rămâne încorsetată în formule exclusiv metaforice și nici nu mizează prea mult pe exprimări ornante, care din păcate ar fi riscat o ambiguizare a sensurilor. Un plus al cărții de față este tocmai faptul că propriul conținut trece în fața expresiei, autorul neinteresându-se explicit nici de posibilitățile intertextual-interpretative. Cititorul prezentului volum se va bucura probabil de suplețea imaginilor artistice și nu va genera coduri de comportament predefinit. Aflat în fața acestei lumi ofertante, va înțelege că poezia însăși e finalitate firească contrapusă lumii reale, obiective. Dacă cea de-a doua își consumă vitriolul numărând apocalipse, lumea poeziei e precum mersul ce jalonează, un,, mers pe cant", perceptibil eventual naturilor superioare. 

Marius Manta

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

15,70 lei
PRP: 19,62 lei (-19,98%)
Created in 0.5279 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.