Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Lungul drum spre Occident. O istorie postbelica a Europei de Est - Stefano Bottoni

Lungul drum spre Occident. O istorie postbelica a Europei de Est - Stefano Bottoni
-7%
Preț: 38,41 lei
41,30 lei (-7%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 22 Apr. 2021
ISBN: 9786060203018
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 360
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

„Editia in limba romana a acestui volum apare la mai mult de trei ani dupa publicarea variantei originale. Sunt multumit, pe de o parte, ca evolutiile din 2017 si pana acum nu m‑au obligat sa aduc modificari serioase cadrului conceptual al cartii. In lumina celor mai recente evenimente, cred in continuare ca Europa Centrala si de Est ramane o semi‑periferie nefericita si doar aparent asezata, suspendata intre visul niciodata atins al integrarii in Occident si reculul democratiei cauzat de o combinatie de resentimente, subdezvoltare si lipsa reciproca de intelegere cu nucleul continentului european. Pe de alta parte, am profitat de editia romaneasca pentru a aduce la zi o serie de date economice si demografice, pentru a corecta cateva erori factuale si de tipar, dar si pentru a adauga unele evenimente si citate noi. Trebuie sa fac o precizare importanta: cartea nu analizeaza impactul pandemiei de coronavirus asupra Europei de Est. Desi este clar ca pandemia va avea un impact profund si de durata asupra vietii noastre cotidiene – si in final asupra guvernarii democratice si bunastarii sociale a milioane de cetateni din intreaga regiune – este prea devreme pentru a evalua din punct de vedere istoric un eveniment in curs de desfasurare.” (din „Prefata”)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.110 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.